Inside AdWords - Norge
Googles offisielle blogg for nyheter, tips og informasjon om AdWords
Mål din avkastning med Konverteringssporing
31. mars 2009
Hos Google forstår vi hvor viktig det er å måle avkastningen fra AdWords-annonseringen. En av de enkleste og mest effektive måtene å gjøre dette på, er å bruke konverteringssporing.
Hva er konverteringssporing?
AdWords' konverteringssporing er et gratis verktøy som viser deg hva som skjer etter at en bruker klikker på annonsen. Det viser hvilke søkeord som fører til brukeradferd som du anser som verdifull på ditt nettsted, for eksempel et kjøp, en registrering eller innsending av et forespørselsskjema.
Hvis du ikke har implementert konverteringssporing, er det vanskelig å vite hvilke av søkeordene som genererer klikk med høyest avkastning. Hvis du vet hvilke søkeord som fører til mest inntekter for virksomheten via salg og potensielle nye kunder, kan du fokusere budsjettet på de ord og uttrykk som gir best resultater.
La oss for eksempel si at du eier en nettbasert virksomhet som selger møbler. Du vet allerede hvor mange klikk AdWords-kampanjen får, men vil gjerne vite hvilke av disse klikkene som faktisk fører til salg på nettstedet. Med konverteringssporing kan du se at søkeordet «kjøkkenbord i eik» koster deg NOK 240 per dag og fører til salg på NOK 3 200 per dag. Samtidig kan du se at søkeordet «sofaer» koster deg NOK 400 per dag og fører til salg på NOK 600 per dag. Ut fra denne informasjonen kan du bestemme deg for å bruke mer penger på «kjøkkenbord i eik» og endre søkeordet «sofaer» til «skinnsofaer» for å gjøre det mer relevant for kundene. Med dette verktøyet kan du med andre ord fokusere annonseringsbudsjettet mer effektivt på søkeord som gir resultater, og finjustere mindre vellykkede søkeord for at de skal fungere bedre.
Hvor starter jeg?
Du kan konfigurere
konverteringssporing
i AdWords-kontoen ved å klikke på koblingen Konverteringssporing under fanen Kampanjeinformasjon. Når du er kommet dit, klikker du på Opprett en handling og følger de enkle, trinnvise instruksjonene. Det siste trinnet er å legge til en kodebit på en side på nettstedet. Når koden er satt inn, kan du se konverteringsdataene i tre nye kolonner i kontoen: Konv. frekv., Kostn./konv.og Konverteringer.
Konverteringssporing er også det første trinnet mot å kvalifisere seg for
konverteringsoptimereren
, en budgivningsfunksjon for AdWords basert på kostnad per kjøp (CPA, cost-per-acquisition) som har hjulpet mange annonsører med å spare tid og penger. Hvis du vil ha mer informasjon og hjelp med å komme i gang, kan du ta en titt på
disse artiklene
i brukerstøtten for AdWords.
Skrevet av Faustina å Espen - Inside AdWords teamet
Googles innholdsnettverksserie: Emne 3 - Velge riktig annonseformat
25. mars 2009
I våre tidligere innlegg introduserte vi
Googles innholdsnettverk
og diskuterte rekkevidden det tilbyr via sin
kontekstbaserte målrettingsteknologi
. Vi snakket også om hvordan Googles innholdsnettverk gir deg en høy grad av
kontroll over kostnader og budgivning
.
I dag skal vi se på fleksibiliteten innholdsnettverket gir med hensyn til hvordan du presenterer budskapet ditt til Internett-brukere. Til forskjell fra søk har innholdsnettverket mange ulike annonseformater du kan velge blant for å finne det som fungerer best for deg.
Tekstannonser
På samme måte som tekstannonsene du ser ved siden av relevante søkeresultater på Google.no, vises tekstannonser i innholdsnettverket ved siden av relevant innhold på nettsider brukere besøker. Tekstannonser er en kostnadseffektiv måte å nå bestemte målgrupper med ditt budskap. Ved å bruke handlingsfremmende uttrykk, vil de kunne være kraftige verktøy for å akkumulere klikk og konverteringer for deres kampanjer.
Visningsannonsebygger
Du kan også publisere
bildeannonser
og
videoannonser
i Googles innholdsnettverk, uten avgifter. Hvis du ikke har bildeannonser, kan Googles
visningsannonsebygger
hjelpe deg med enkelt å opprette bildeannonser. Med dette verktøyet kan du opprette tilpassede bildeannonser: Alt du trenger er en overskrift, et handlingsfremmende uttrykk, et bilde (hvis du har dette) og logoen deres. Deretter velger du en av hele 40 tilgjengelige maler og tilpasser den med ditt unike budskap. Du trenger ikke hjelp fra noen designer. Hele prosessen tar bare få minutter, og den er helt gratis!
Hva fungerer best for deg?
Med visningsannonsebyggeren kan du raskt prøve ut ulike annonseformater og finne ut hva som fungerer for deg. Kanskje en kampanje oppnår flest salg med en tradisjonell tekstannonse, mens en annen genererer flere potensielle salg når du bruker bilder og farger. I innholdsnettverket får du uansett friheten og fleksibiliteten til enkelt å avgjøre hvilket annonseformat som passer best for din målsetting.
Hva skjer nå?
Nå som vi har snakket om effektiv, relevansbasert målretting, kostnadskontroll og fleksibilitet med hensyn til annonseformat, lurer du kanskje på hva som kommer neste gang. I vårt neste innlegg skal vi se nærmere på måter du kan spore og evaluere kampanjeresultatene på i innholdsnettverket, med fokus på oversiktlighet i hvert trinn.
Hvis du allerede er AdWords-annonsør og vil ha mer informasjon om hvordan du publiserer annonser i innholdsnettverket, kan du i mellomtiden klikke
her
. Hvis du ikke er AdWords-annonsør, men vurderer å komme i gang, kan du klikke
her
.
Vi snakkes!
Skrevet av Espen - Inside AdWords teamet
Varemerker og Google AdWords
24. mars 2009
Den siste tiden har det vært en viss debatt rundt hvordan Google AdWords håndterer varemerkespørsmål. Vi har skrevet dette innlegget for å hjelpe både annonsører og eiere av varemerker få klarhet i hvilke retningslinjer som gjelder og hva du kan gjøre dersom du tror varemerket ditt misbrukes.
Google tar krenking eller misbruk av varemerker alvorlig og undersøker tilfeller som tas opp av eiere av varemerket. Ifølge våre allmenne vilkår tillater vi ikke at annonsører overtreder
immatrielle rettigheter
. Samtidig gjør vi det klart for annonsører at de er ansvarlige for både søkeordene og teksten de velger for å skape sine annonser. Dersom du eier et varemerke og har innvendinger mot hvordan en annonsør bruker varemerket ditt i sin annonsering, kan du sende en klage til oss.
Når vi mottar en klage fra en eier av et varemerke, foretar vi en granskning. Denne granskningen er begrenset til å forsikre oss om at den aktuelle annonsen ikke inneholder termer tilsvarende varemerket i annonsetekst eller som søkeord. Dersom de gjør det, hindrer vi annonsøren fra å bruke varemerket i annonseringen, det være seg i annonsetekst eller som søkeord. Slike undersøkelser påvirker kun annonser som vises på eller av Google. Vi vil ikke foreta handling overfor misbruk av varemerker som vises i våre søkeresultat, dvs. til venste på resultatsiden. Kontakt eieren av nettsiden ved slike henvendelser.
Dersom du vil lese mer om varemerker og de gjeldende retningslinjene finner du mer informasjon
her
.
Dersom du vil sende oss en klage på bruk av varemerke kan du gjøre dette
her
.
Det er dessuten viktig å påpeke at Google ikke er noen mekler i tredjepartskonflikter. Vi oppmuntrer eiere av varemerker til å løse konflikter direkte med annonsører, spesielt med tanke på at annonsørene også kan ha lignende annonser som vises i andre annonseringsprogram.
Jeg håper dette er med på å oppklare retningslinjene som gjelder, og hvordan du som eier av et varemerke kan beskytte dette.
Skrevet av Håvard - Inside AdWords teamet
AdWords Optimaliseringstips: del 6 - Annonsetekst
19. mars 2009
Iløpet av de siste ukene har vi kommet med en rekke tips for hvordan
evaluere sin industri
og
målsetting
, samt
kontostruktur
og
søkeord
. I det siste innlegget i denne serien vil vi gå nærmere inn på hvordan man optimaliserer sine annonsetekster som et middel for å oppnå sine mål.
Annonseteksten du bruker i din AdWords-kampanje er en mulighet til å fortelle kunder om produktene eller tjenestene dere tilbyr, og vil også kunne differensiere dine tilbud fra dine konkurrenters. Selv om vi kan bidra med tips og veiledning, ber vi dere teste og eksperimentere med ulike strategier for annonsetekster, inntil du finner noe som passer dere.
Vær deskriptiv.
Siden annonseteksten gir deg mulighet til å kommunisere dine tilbud til en potensiell kunde, bør dere starte med å klargjøre hva dere selger. Du kan benytte annonseteksten til å beskrive spesifikke egenskaper eller tilbud. Forsøk å utheve unike kvaliteter og egenskaper som "håndlaget" eller "prisbelønnet", eller ulike tilbud. Slike formuleringer kan få din annonse til å skille seg fra dine konkurrenter.
Benytt korrekt gramatikk, stavemåte og tegnsetting.
Vær påpasselig med å sørge for at deres annonse er forståelig og at man benytter tegnsetting der det er naturlig. Dette er med på å gi et seriøst inntrykk. Man kan bruke store bokstaver i begynnelsen av hvert ord i den synlige nettadressen for å få mer oppmerksomhet, for eksempel www.EspensEllevilleEventyr.no istedet for www.espensellevilleeventyr.no. Se våre
retningslinjer for AdWords-annonsering her
for å se hva som er tillatt.
Bruk kontostrukturen og søkeordene som veiledning.
Ideelt sett skal annonseteksten gjenspeile det søkeordet som brukeren har søkt med. Dersom noen søker med "fly til kalamazoo" vil en annonse som lyder "bestill fly til kalamazoo" være mer relevantfor brukeren enn en som lyder "Annas reisebyrå". En annen fordel med å inkludere søkeord fra dine annonsegrupper i annonseteksten er at disse vil vises med fet skrift når potensielle kunder ser annonsen. Når din annonse reflekterer det en bruker søker etter kan du samtidig forsøke å angi
URL'er som leder til sider som er mer spesifikke i forhold til annonseteksten
og søkeordene. De som søker etter bukser, bør ende på en side der man selger bukser og ikke en generell siden der man selger alle slags klær.
Filtrér ut irrelevante eller upassende søk.
Dersom dine produkt er begrenset til et avgrenset område, kan det være fornuftig å ha denne informasjonen med i annonseteksten. En som ser etter biler i Bergen vil mest sannsynlig ikke klikke på en annonse for bruktbiler i Tromsø. Dersom du selger høyinvolveringsprodukter kan man sortere bort rabattjegere ved å anvende ord som "luksus", etc.
Definér en ønsket handling fra kundens side.
Dersom din målsetting er å maksimere avkanstning på investert kapital vil oppfordringer om konkrete handlinger kunne virke positivt. Handlingen som defineres bør samsvare med det dere selv definerer som en konvertering, dette være seg et salg, en innmelding, en stemme, etc.
Forsøk minst to versjoner av deres annonsetekst.
For en gitt annonsegruppe bør du forsøke flere ulike annonsetekster for så å evaluere hvilken som fungerer best for dere. Forsøk å understreke ulike fordeler og egenskaper i de forskjellige variantene. Slik kan du se om deres kunder reagerer mer fordelaktig på formuleringer som "behov for refinansiering?" eller "refinansiér huslånet ditt". Uansett vil det være vanskelig å kunne forutse hvilken variant som vil fungere best for dere uten at du har forsøkt forskjellige typer. For mange annonsevarianter vil på den annen side være vanskeligere å administrere.
For ytterligere tips om annonsetekst og generell optimalisering kan du gå
AdWords Learning Center
, men vær oppmerksom på at dette kun er tilgjengelig på engelsk for øyeblikket. Vi håper denne serien om optimaliseringstips har vært til nytte. Følg med for mer spesifikke optimaliseringstips her i Inside AdWords.
Skrevet av Espen - Inside AdWords teamet
Din tilbakemelding om Inside AdWords
17. mars 2009
Vi vil gjerne takke dem som har svart på vår korte spørreundersøkelse om bloggen. Vi vil samtidig oppfordre dem som ikke har gjort det til å ytre sine meninger. Med deres tilbakemeldinger kan vi gjøre bloggen bedre for alle våre lesere.
Gå til spørreundersøkelsen!
Igjen, takk til alle som allerede har bidratt
Skrevet av Espen - Inside AdWords teamet
Googles serie om innholdsnettverket: Emne 2 – Strategisk budgivning
12. mars 2009
I vårt tidligere innlegg om
Googles innholdsnettverk
snakket vi om de ulike aktivitetene kundene kan utføre på Internett, og om hvordan vår teknologi for
kontekstuell målretting
kan hjelpe deg med å effektivt nå ut til disse potensielle kundene. I dag skal vi se på hvordan du kontrollerer kostnadene fra annonsering i innholdsnettverket, samt avkastningen for virksomheten din.
Fleksibel og dynamisk prissetting
Med innholdsnettverket har du alltid kontroll over hvor mye du betaler. For mål som er mer rettet mot direkte respons, som klikk og konverteringer, kan du velge
CPC-prissetting basert på pris per klikk
og bare betale når brukere klikker på annonsen. Hvis du er mer interessert merkevarebygging ved maksimalt antall annonsevisninger, kan du velge
CPM-basert prissetting
og betale for hver tusende visning. Etter at du har lagt inn budet, sørger AdWords prissettingssystem for at du aldri betaler for mye: Når du vinner en annonseauksjon, reduseres budet automatisk, slik at du bare betaler maksimalt ett øre mer enn minimumsprisen det koster å opprettholde annonsens plassering.
Innholdsbudgivning
En annen viktig prissettingsfunksjon for innholdsnettverket er
innholdsbudgivning
. Ved hjelp av innholdsbudgivning kan du velge å betale en annen pris når annonsen vises på en side i innholdsnettverket enn når annonsen vises på Google.no. Hvis du finner ut at du får flere salg fra innholdsnettverket, kan du bruke innholdsbudgivning til å flytte annonseinvesteringene i henhold til dette. Finn ut hvordan du aktiverer innholdsbud
her
.
Smart prissetting
Selv om du ikke aktiverer innholdsbud, kan du bruke AdWords-funksjonen for smart prissetting til å få mest mulig ut av pengene. Med
smart prissetting
reduserer Google automatisk de høyeste CPC-budene for bestemte sider i innholdsnettverket, basert på hvor sannsynlig det er at disse sidene resulterer i salg for deg. Igjen betyr dette at systemet sikrer at annonseringsbudsjettet er rettet mot stedene som gir deg størst avkastning.
Full kontroll over hvordan du betaler
Sammen kan disse ulike verktøyene for budadministrasjon og kostnadskontroll hjelpe deg med å sikre at du får størst mulig avkastning på annonseringen, samtidig som du får de beste resultatene.
I vårt neste innlegg om Googles innholdsnettverk skal vi snakke om den fleksibiliteten du har med hensyn til hvordan du leverer budskapet ditt til brukerene, henholdsvis tekst-, bilde- eller videoannonser.
Hvis du allerede er AdWords-annonsør og vil ha mer informasjon om hvordan du publiserer annonsene i innholdsnettverket, kan du klikke
her
for å få mer informasjon. Hvis du ikke er AdWords-annonsør, men vurderer å komme i gang, kan du klikke
her
.
Følg med, så snakkes vi snart!
Skrevet av Espen - Inside AdWords teamet
Endring i annonsert nettadresse
10. mars 2009
Vi er i ferd med å implementere endringer i våre
retningslinjer for AdWords-annonsering
angående ulike
destinasjonsadresser
per annonsegruppe. Vennligst les videre for å se om endringene påvirker din AdWords-konto.
Som en innsats for å gi våre brukere en bedre opplevelse har vi besluttet å ikke lenger tillate flere ulike destinasjonsadresser i samme annonsegruppe. For fremtiden må alle destinasjonsadresser i en gitt annonsegruppe ha samme toppdomene. Vær oppmerksom på at tillegget i retningslinjene vil påvirke alle annonsører uavhengig av eventuelle tidligere unntak.
For eksempel vil alle følgende nettadresser kunne godkjennes for "www.eksempel.com" fordi de har samme toppdomene:
www.eksempel.com
www.ting.eksempel.com
www.eksempel.com/ting/tang/
www.eksempel.com/index.html
Følgende nettadresser i samme annonsegruppe vil imidlertid ikke kunne godkjennes:
www.eksemple.com
www.eksempel.ting.com
Som et resultat av denne endringen vil vi oppfordre dere til å foreta de nødvendige tilpasningene av deres annonser før vi innfører endringene. Dette vil sikre at deres annonsevisning ikke avbrytes ved at deres annonser blir underkjent grunnet endringen. Husk også på at deres annonserte nettadresse må stemme overens med deres destinasjonsadresse. Alle andre krav i henhold til våre
retningslinjer
og håndheving av disse vil forbli de samme som tidligere.
Vi forstår at det kan være legitime hensyn som taler for flere annonserte nettadresser i samme annonsegruppe, men vi vil be dere skille disse ut i ulike annonsegrupper. Dette vil ikke bare gi våre brukere en bedre opplevelse av søketjenesten, men vil i tillegg kunne gi dere bedre oversikt over resultatene fra de ulike domener i deres AdWords-konto.
Skrevet av Espen - Inside AdWords teamet
Gjør mer med mindre, del II av II
4. mars 2009
Sist uke snakket vi om hvordan
Webområdeoptimereren kan øke deres konverteringsfrekvens
. Denne uken skal vi se nærmere på hvordan du kan få flere konverteringer på deres eksisterende AdWords-kampanjer og søkeord med Konverteringsoptimereren. Konverteringsoptimereren er nå tilgjengelig for alle kontoer som anvender
konverteringssporing
for sine AdWords-kampanjer som samtidig har minst 30 konverteringer de siste 30 dagene.
Uansett om du vil at dine besøkende skal kjøpe et produkt, motta nyhetsbrev eller registrere en profil, vil du mest sannsynlig at de besøkende på deres nettside skal gjennomføre én eller annen handling. Konverteringsoptimereren er et gratis AdWords-verktøy som hjelper deg til å maksimere antall konverteringer du får for ditt annonsebudsjett. Dette skjer ved at verktøyet optimaliserer deres plassering i auksjonene ved å bedømme sannsynligheten for en konvertering. Denne prosessen bidrar til å sortere ut uønskede klikk samt gi deg konverteringer uten at du behøver å administrere dine budsjetter kontinuerlig.
La oss for eksempel si at en annonsør anvender søkeordene "sko" og "brune skinnsko" i sin annonsering. Dersom Konverteringsoptimereren finner at brukere som søker på "brune skinnsko" har en høyere sannsynlighet for å konvertere når de klikker på deres annonse, vil verktøyet justere budgivningen slik at man byr mer og forbedrer plasseringen for disse søkene.
Det kan være du allerede justerer deres budgivning med målsetting om høyest mulig antall konverteringer eller for å redusere deres kostnader, men Konverteringsoptimereren kan hjelpe deg med å justere budgivningen ved hjelp av faktorer som ellers er utilgjengelige. Dette inkluderer å variere bud etter fleksibelt søk, brukerens posisjon og det konkrete søk eller den spesifikke siden i Innholdsnettverket hvor annonsen vises.
For å lære mer, gå til siden for
Konverteringsoptimereren
Skrevet av Espen - Inside AdWords teamet
Etiketter
Ad Grants
AdSense
adwords
AdWords Editor
AdWords eksperiment
AdWords Hjelpesenter
adwords kundematch
adwords mobil
adwords mobile
AdWords målgruppestatistikk
adwords next
adwords nyheter
adwords oppdateringer
AdWords Policy
AdWords utkast
android
annonseinnovasjoner
annonseløsningene
Annonseplassering
Annonseringer
Annonseringsvilkår
Annonseutvidelser
annonsører
anropsutvidelse
appene
appinstallasjonsannonsene
appkampanjer
apps
automatiske budstrategier
bannerannonser
bannerannonsører
bannerkampanjeplanlegger
Betalt vs Organisk rapport
brukerstøtten for AdWords
bud
budavgjørelser
budjustering
budjustering annonseplan
budjustering enheter
budjustering steder
CPC
CPM-kampanjer
customer match
demografiske resultater
Devialet
diagnose og forhåndsvisning og av annonse
Displayannonser
Displaynettverket
Displaynetværk
dynamisk remarketing
dynamiske remarketingannonser
effektiv maks. CPC
eksperiment
enhetsspesifikke destinasjonssider
Fakturering
fleksible budstrategier
Forbedrede kampanjer
forbedrede kampanjer og nye funksjoner
frakt
frekvenstak
GDN
geografisk målretting
Gmail-annonse
Gmail-annonsene
Gmail-annonser
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google displaynettverk
Google Jobs
Google Merchant Center
Google My Business
Google Norge
google partners
Google play
Google Sales
Google Shopping
Google Søk
Googles Innholdsnettverk
hangout on air
hvor din annonse blir vist
innovasjoner
innsikt
interaktive annonseformater
investert
julehandelen
kampanje innstillinger
kampanjeadministrasjon
kampanjeresultatene
kampanjetype
Kampanjeutkast
klikk
klikkandel
Kom igang med AdWords
kontostruktur
konverteringer
konverteringsbud
Konverteringsestimater
konverteringssporing
Kundematch
kundesamsvar
Kunngjøringer
kvalitetscore
kvalitetspoeng
Live event
maksimer antall klikk
managerkontoer
Markedsføringstips
masseoppgradering
masseopplastninger av søkeord
masseredigering
Massredigering
MCC
meldingsutvidelser
Merchant Center
micro-moments
mobil
mobil landinggside
mobil ux
Mobilannonsering
mobilbudjusteringer
mobile app
mobile site
mobile ux
mobilopplevelsen
multi-skjerm
Mål resultatene
mål-CPA
målgruppeløsninger
målgrupper
Målgruppestatistikken
måloppdateringer
målretning
målrett mot søkesideplassering
Målretting
målretting over tid
Nettdesign
nettstedslink
nyheter
online webinar
Oppdatering
oppdateringer
oppgradering
Oppgraderingssenter
Optimalisering
optimisert
Organisk søk
plasseringsresultater
premium partners
Produkter-fanen
produktgrupper
Produktoppføringsannonser
produktstatus
Rapporter
rapportering og analyse
rapporteringskolonnen
Relaterte produkter
remarketing
remarketing shopping
remarketing-tagger
remarketingstrategien
resultatendringer
resultater
Resultatsberegninger
Resultatskolonner
resultatsporing etter enhet
Retningslinjene
sammenslåing og oppgradering
shopping kundematch
status over tid
statusannoteringer
suksess
søkeord
søkeordsrapport
tester
think with google
Uken videotips
Ukens “fun fact”
Ukens ”fun fact”
Ukens fun fact
Ukens Mikroøyeblikk
Ukens retningslinjer
Ukens video
universelle appkampanjer
URL
URLs
utvidet CPC
valuere resultatene
verdisporing
Verktøy
video
videokampanjer
visninger
webinar
Webmaster
YouTube
Archive
2018
mars
2017
nov.
sep.
juni
mai
mars
feb.
2016
des.
nov.
okt.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2015
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
2014
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
2013
des.
nov.
sep.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
2012
des.
nov.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
jan.
2011
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2010
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2009
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2008
des.
nov.
Feed
Følg på e-post