Inside AdWords - Norge
Googles offisielle blogg for nyheter, tips og informasjon om AdWords
Segmenteringen «Øverst kontra på siden» for annonseresultater
15. juli 2011
For noen uker siden skrev vår sjeføkonom, Hal Varian, et innlegg om
forståelse av verdien for gjennomsnittlig plassering
. Som Hal forklarte, er det en stor forskjell på at annonsen vises i plassering nummer 1 ovenfor søkeresultatet og at annonsen vises i plassering nummer 1 på siden. Hal sier: «Dette skillet er viktig, ettersom annonser som vises ovenfor søkeresultatene, i gjennomsnitt får vesentlig flere klikk enn annonser som vises på høyre side.» Med bakgrunn i dette «viktige skillet» har vi gleden av å lansere det nye segmentet «Øverst kontra på siden» i AdWords-rapporten.
Fra og med denne uka kan du bruke rapportsegmentet «Øverst kontra på siden» for å vise resultatet for annonsene inndelt etter plasseringen over og ved siden av søkeresultatene. Med tilgang til denne nye informasjonen er det enklere å optimalisere søkekampanjene ved å se nærmere på forholdet mellom annonsenes plassering og annonsenes klikk og konverteringer. Nå er det også enklere for annonsører å se når og hvor deres viktigste varemerker utløser annonser ovenfor søkeresultater.
Slik viser du data for «Øverst kontra på siden»
Hvis du ønsker å segmentere resultatdataene etter annonsenes plassering på søkeresultatsidene på Google eller hos Googles søkepartnere, behøver du bare å legge inn segmentet «Øverst kontra på siden» i datatabellen. Slik gjør du det:
1. Velg fanen
Kampanje, Annonsegrupper, Annonser
eller
Søkeord
i AdWords-kontoen.
2. Klikk på
Segment
i verktøylinjen over datatabellen.
3. Velg
Øverst kontra på siden
i rullegardinmenyen. Resultatene vises i rader under hver enkelt annonse.
Besøk brukerstøtten for AdWords hvis du ønsker mer informasjon om
rapportering av topplasseringer
og hvordan oppnå flere
topplasseringsvisninger
.
Skrevet av: Andrew Truong, Inside Google AdWords
Publisert av: Mi Tu Le
Det er nå mulig å bruke ikke-ASCII-tegn i visnings- og destinasjonsadresser
14. juli 2011
Hvis du har annonser på andre språk enn engelsk, har du kanskje av og til ønsket at visningsadressen inneholdt det internasjonaliserte domenenavnet, slik at den ble konsekvent med resten av annonsen. Da har vi gode nyheter til deg. Fra og med i dag kan du nemlig bruke ikke-ASCII-tegn (innebefattet ikke-latinske tegn og latinske tegn med aksenter og diakritiske merker) i visnings- og destinasjonsadresser.
Når du oppretter en annonse i AdWords, kan du nå legge inn Unicode-tegn i visnings-og destinasjonsadressefeltene. For å sikre at brukerme når frem til nettstedet kontrollerer vi at nettadressene fungerer som de skal i både Unicode of Punycode.
Vi passer også på at brukerne kun får vist nettadresser på sitt eget språk. Dette innebærer at visningsadressen kun blir gjort om til Unicode-tegn hvis språket samsvarer med det som brukeren har valgt i Google-grensesnittet. I alle andre tilfeller vises adressen i Punycode.
Husk at alle AdWords-retningslinjene for visnings-og destinasjonsadresser fortsatt gjelder. Pass særlig på at domene for visnings- og destinasjonsadressen
samsvarer
. Dette betyr at hvis du bruker ikke ASCII-tegn i visnignsadsressen, må du gjøre det samme også i destinasjonsadressen.
Hvis du bruker multibytegn, må du i tillegg være oppmerksom på at
grensen for antall tegn
kan variere. Hvis du vil vite mer kan du gå til
brukerstøtten
.
Skrevet av: Lisa Shieh, Inside google AdWords
Publisert av: Mi Tu Le, Inside Google AdWords
Nyhet: Alternativer for målretting mot nettbrett er nå tilgjengelige
12. juli 2011
I
mai
kunngjorde vi at alternativer for målretting mot nettbrett snart ville bli tilgjengelige. Vi har gleden av å annonsere at målretting mot nettbrett nå er tilgjengelig for alle annonsører. Målretting mot nettbrett er et nytt målrettingsalternativ for AdWords-kampanjer som gir annonsører mer nøyaktig kontroll over målretting mot nettbrett, slik at de på en effektiv måte kan nå det voksende antallet brukere som benytter disse enhetene.
Du finner det nye alternativet Nettbrett med fullverdige nettlesere i delen Nettverk og enheter på fanen Innstillinger i AdWords-kontoen. Du har tidligere kunnet målrette annonsene spesifikt mot Apple iPad-enheter under Mobile enheter, men det nye alternativet for målretting mot nettbrett gir nettbrett en egen enhetskategori og gjør at du kan målrette annonsene mot alle nettbrettenheter. I tillegg gir det nye alternativet for målretting mot nettbrett mer detaljert kontroll, ettersom du også kan velge bestemte operativsystemer. Hvis du for eksempel ønsker at annonsene bare skal vises på Apple iPad-enheter, velger du «Nettbrett med fullverdige nettlesere» som målretting og «iOS» som operativsystem.
Med denne lanseringen vil annonsene automatisk begynne å vises på nettbrett uten at du trenger å foreta deg noe. Hvis kampanjene dine er spesifikt målrettet mot Apple iPad-enheter, er det mulig at du vil oppleve en økning i visninger og kostnader, ettersom alternativene for annonsevisning vil omfatte flere nettbrett. Hvis du ikke vil at annonsene skal vises på nettbrett, kan du endre innstillingene for målretting mot nettbrett ved å følge disse
trinnvise instruksjonene
.
Det forventes at mer enn
165 millioner nettbrett vil leveres i løpet av de neste to årene
, og vi tror derfor at den sterke veksten i utbredelse og bruk av nettbrett vil gi markedsførere betydelige muligheter til å komme i kontakt med forbrukere på en mer effektiv og relevant måte. Vi håper at dette nye alternativet for målretting mot nettbrett vil hjelpe deg med å utnytte disse mulighetene på beste måte.
Skrevet av: Surojit Chatterjee, produktansvarlig for mobilannonser
Publisert av: Mi Tu Le, Inside Google AdWords
Optimalisering, del 4
8. juli 2011
Vi har nå kommet frem til siste del i miniserien vår om grunnleggende optimalisering av AdWords-kontoer. I de tidligere artiklene har vi vært inne på
kontostruktur
, effektive annonser og søkeord,
målretting og budsjett
,
plassering og budgivning
. I denne avsluttende artikkelen tar vi en rask titt på hvordan du kan evaluere resultatene til en annonsekampanje ved hjelp av ressurser fra Google. Fokuset ligger her særlig på sporing av konverteringer i AdWords og Google Analytics. I tillegg får du noen tips om hvordan du tolker rapportene i fanen Dimensjoner.
Konverteringssporing i AdWords
Det kan av og til være vanskelig å se ut fra informasjonen i kontoen hvilke annonser eller søkeord som er mest effektive (med andre ord, hvilke annonser eller søkeord du som annonsør tjener mest på). Ved første øyekast virker det som alle har omtrent samme klikkfrekvens og gjennomsnittlig kostnad per klikk. Det er imidlertid ikke alle søkeord som er like gode.
Tenk deg at søkeord A har ti besøkende og en gjennomsnittlig kostnad per klikk på 10 øre. Det blir da en samlet kostnad på 1 krone. Søkeord B koster også til sammen 1 krone, men har fem besøkende og en gjennomsnittlig kostnad per klikk på 20 øre. Hvilket av de to ordene er mest effektivt? Søkeord A er det innlysende svaret, men her er det lett å la seg lure. For hva om ingen av de ti besøkende fra søkeord A kjøpte noe, mens tre av de fem om klikket på søkeord B fullførte et kjøp? Sett fra dette perspektivet er det tydelig mer lønt å bruke penger på søkeord B.
For å få den verdifulle informasjonen må du ha installert konverteringssporing eller et statistikkprogram:
Konverteringssporing gjør at du kan få vist relevante data for alle kampanjer, annonser og søkeord enkelt og praktisk i AdWords-kontoen
. Vi går ikke noe mer detaljert inn på hvordan du konfigurerer konverteringssporing her (du kan lese mer i denne
artikkelen
i brukerstøtten), men vi skal selvsagt kikke på noen generelle anbefalinger:
Konvertering
er ikke nødvendigvis ensbetydende med kjøp.
Konvertering
innebærer at en besøkende på nettstedet ditt har foretatt en handling som tyder på kjøpsinteresse. Dette innebærer at annonseklikket har hatt verdi for deg. Et eksempel på en slik handling er visning av kontaktsiden, og det kan da være greit å plassere en sporingskode på denne siden.
Ikke plasser sporingskoder på annonsens destinasjonsside. Dette vil gjøre statistikken ubrukelig, ettersom antall klikk blir identisk med antall konverteringer.
Hvis du sporer utfylling av skjemaer, kan du legge til en sporingskode på siden som bekrefter at skjemaet er sendt.
Ut fra resultatene av konverteringssporingen kan du plukke ut hvilke søkeord som fungerer heller dårlig, og enten stoppe dem midlertidig, eller la være å legge inn bud på dem. På samme måte kan du angi at søkeord som gir mange konverteringer, skal vises hyppigere. Det samme gjelder nettsteder på displaynettverket.
Det er mange som ikke er klar over det, men det er faktisk mulig å bruke
konverterings
sporing
selv om bestillingsprisen varierer.
Så snart du har samlet konverteringsdata, kan du bruke
utvidet
CPC
for å gi systemet mulighet til å fokusere på klikkene med størst konverteringspotensial. Dette vil gjøre annonseringen mer lønnsom. Denne funksjonen er tilgjengelig selv om du importerer konverteringer fra Google Analytics. Hvis du vil konsentrere deg enda mer om nyttige henvisninger, bruker du
konverterings
optimereren
.
Google Analytics
Google
Analytics
er et innholdsrikt gratisprogram for innsamling av alle typer nettstedsstatistikker. Dette programmet fortjener strengt tatt en egen artikkel, om ikke sågar en hel bok. I denne omgang har vi imidlertid kun tid til noen praktiske tips om hvordan du bruker Google Analytics på en mest mulig effektiv måte:
Hvis du ikke har Google Analytics-konto ennå, kan du opprette en direkte fra AdWords-kontoen ved å klikke på koblingen Google Analytics under fanen Rapportering og verktøy. Det er helt gratis.
Hvis du har konfigurert mål i Google Analytics og kontoene dine er koblet sammen, kan du importere disse målene til AdWords fra siden Konverteringer.
En av de nyttigste parameterne for å vurdere hvor godt henvisningskildene fungerer, er avvisningsfrekvensen. Finn ut hvilke nettsteder som har lavest avvisningsfrekvens, og legg til lignende nettsteder (Manuell annonseplassering) i kampanjer på displaynettverket.
Dimensjoner
De fleste av rapportene fra rapportsenteret har blitt flyttet til fanen «Dimensjoner» i Kampanjer. Obs! Denne blir ikke alltid vist umiddelbart i kontoen. Enkelte ganger må du klikke på pilen til høyre for fanene. Her er noen av handlingene du nå kan utføre:
Vise geografisk rapport. Hvis annonsen fungerer dårlig i bestemte regioner (lav klikkfrekvens eller svake resultater), utelukker du dem fra geografisk målretting i kampanjen.
Vise rapporten Time på dagen. Her kan du blant annet finne ut når på døgnet annonsen er mest effektiv, og bruke funksjonen for planlegging av annonsevisning. Dette innebærer at du kan redusere CPC-budet på de tidene når annonsen har generelt dårlige resultater, og øke budet på de tidene når annonsen har god gjennomslagskraft.
Vise rapporten Demografi, og bruke den til å utarbeide en strategi for demografisk markedsføring av kampanjen.
Med dette avrunder vi innføringen i grunnleggende kontooptimering. I løpet av denne miniserien har vi vist hvordan du oppretter konto og sporer resultatene, og vi oppfordrer deg til å fortsette å videreutvikle og utvide annonseringsmulighetene dine i kontoen samt ta i bruk mer avanserte funksjoner. Vi kommer tilbake med mer senere, så hold øynene åpne for oppdateringer på bloggen vår!
Skrevet av: Aleksei Petrov, Inside Google AdWords
Publisert av: Mi Tu Le, Inside Google AdWords
Optimalisering, del 3
1. juli 2011
Vi fortsetter serien vår om hvordan du setter opp og enkelt optimaliserer kontoen. I de foregående artiklene viste vi hvordan du
oppretter
en konto med effektiv struktur, annonser og søkeord, og hvordan du
fininnstiller
målretting og kampanjebudsjett. I denne artikkelen tar vi opp to andre grunnleggende innstillinger:
CPC-bud og annonseplassering
, og gir noen eksempler på hvordan disse fungerer.
CPC-bud (kostnad per klikk-bud)
I AdWords-systemet betaler du vanligvis kun når noen klikker på annonsen din. Under Kampanjeinnstillinger kan du velge mellom to typer budgivning:
automatisk
(systemet tilpasser budene slik at du får så mange visninger som mulig innenfor budsjettrammen) og
manuell
(du angir selv hvor høyt budet skal være). Det viktigste å være oppmerksom når du optimaliserer budgivningsprosessen, er følgende:
Automatisk budgivning er ideelt hvis du ikke vil bruke for mye tid på å fininnstille kampanjen. Samtidig må du passe på å angi en øvre CPC-grense, slik at du unngår ubehagelige overraskelser.
Enkelte funksjoner (f.eks. planlagt annonsevisning) er ikke tilgjengelige ved automatisk budgivning.
Er du mer opptatt av annonsevisninger enn at brukerne henvises til nettstedet ditt? I så fall kan du velge betaling per 1000 visninger for kampanjer som kjører på Google displaynettverk.
Har du angitt konverteringssporing? Da er det lurt å bruke
konverteringsoptimereren
eller optimereren for kostnad per konvertering. Merk at optimereren for kostnad per konvertering er tilgjengelig også ved automatisk budgivning. Bruken av konverteringsdata gjør at systemet kan administrere CPC-bud innenfor et intervall på 30 %, noe som ofte bidrar til lavere kostnad per konvertering.
Sporing av
gjennomsnittlig annonseplassering
for hvert søkeord. Hvis du legger merke til et søkeord med for lav plassering, må du spørre deg selv om dette søkeordet egentlig er viktig for deg. Dersom svaret er ja, kan du gi annonsen en høyere plassering ved å øke CPC-budet.
Er et bestemt søkeord mer effektivt enn de andre (høy klikk-/konverteringsfrekvens)? I så fall kan det lønne seg å øke CPC-budet for dette søkeordet. Søkeord som har vist seg mindre effektive, kan gis lavere CPC-bud eller stoppes midlertidig.
Dette rådet er forresten like aktuelt for annonseplasseringer som for søkeord. Er visningene på et bestemt nettsted mer effektive enn andre? Da kan du legge til dette nettstedet manuelt som plassering.
Selv om du kun betaler akkurat nok til å slå konkurrentene (vanligvis mindre enn det du har angitt som høyeste CPC-bud), bør du ikke angi høyere kostnad per klikk enn du strengt tatt har råd til. Konkurransen er ofte uforutsigbar, og i enkelte tilfeller kan den reelle kostnaden komme opp til maksgrensen. Det som da skjer, er at budsjettet ditt blir oppbrukt veldig fort.
Hvis du ser at et bestemt søkeord har svært få visninger, kan det hende at CPC-budet er for lavt. Ofte får du en systemmelding om at CPC-budet er lavere enn den anslåtte kostnaden for førstesidevisning av søkeordet. Denne informasjonen blir vist under fanen Søkeord.
Plasseringer
I denne sammenhengen brukes plassering om de ulike plattformene du kan annonsere på via AdWords. Du kan lese mer om annonseplasseringer i
brukerstøtten
. Det vi skal se på her, er noen praktiske taktikker du kan ha god nytte av:
Hvis du annonserer kun på Googles søkenettverk, går du glipp av potensielle kunder som enten ikke bruker søkemotorer, eller bruker andre søkemotorer enn Google. Ved å vise annonsene både på søke- og displaynettverk når du ut til en større målgruppe (f.eks. de som bruker Facebook.com eller YouTube.com).
Opprett alltid separate kampanjer for søke- og displaynettverkene. Hvorfor? Vel, av flere grunner. Når du lager søkeordlister til kampanjer som skal kjøre på søkenettverket, må du prøve å gjette deg frem til de nøyaktige søkeordene brukerne sannsynligvis vil søke etter. Søkeordlistene for displaynettverket evalueres derimot av systemet ut fra hva som er hovedtemaet på nettstedet. Annonser på displaynettverket er vanligvis mer generelle enn de du finner på søkenettverket. Det er dessuten enklere å bedømme resultatene av annonseringen hvis søke- og displaynettverkene er adskilte for ulike kampanjer. Du får da rask oversikt over alle parameterne (CTR, konverteringer, osv.), og kan enkelt sammenligne dem.
Hvis du er villig til å bruke litt mer tid på å fininnstile kampanjen, eller hvis du vil forsikre deg om at annonsene vises kun på relevante nettsteder, kan du foreta annonseplasseringene manuelt.
Plasseringsverktøyet
(fanen Rapportering og verktøy) hjelper deg å plukke ut de best egnede nettstedene.
Hvis du velger et sett med annonseplasseringer automatisk, er det veldig viktig at du sjekker regelmessig på hvilke nettsteder annonsen har blitt vist (nettverksfanen i kampanjen). Ekskluder nettsteder som har irrelevant innhold, eller som gir lav klikkfrekvens.
Ikke bli bekymret hvis du ser at klikkfrekvensen er mye lavere på displaynettverket enn på søkenettverket. Dette er helt normalt. Klikkfrekvensen på displaynettverket påvirker ikke resultatene på søkenettverket, og omvendt.
Hvis du velger annonseplasseringer manuelt og samtidig legger til søkeord, blir annonsene vist kun på disse nettstedene, og kun på de av sidene som er relatert til søkeordene du har angitt. Vil du at annonsen skal vises på alle sidene på nettstedene du har valgt? Alt du trenger å gjøre, er å slette alle søkeordene fra kampanjen.
Vi kan nå si oss ferdig med de grunnleggende kampanjeinnstillingene. I de tre artiklene så langt har du fått lært hvordan du skaper en effektiv konto. Neste artikkel omhandler de beste og enkleste fremgangsmåtene for å spore annonseresultatene i en kampanje.
Skrevet av: Aleksei Petrov, Inside Google AdWords
Publisert av: Mi Tu Le, Inside Google AdWords
Etiketter
Ad Grants
AdSense
adwords
AdWords Editor
AdWords eksperiment
AdWords Hjelpesenter
adwords kundematch
adwords mobil
adwords mobile
AdWords målgruppestatistikk
adwords next
adwords nyheter
adwords oppdateringer
AdWords Policy
AdWords utkast
android
annonseinnovasjoner
annonseløsningene
Annonseplassering
Annonseringer
Annonseringsvilkår
Annonseutvidelser
annonsører
anropsutvidelse
appene
appinstallasjonsannonsene
appkampanjer
apps
automatiske budstrategier
bannerannonser
bannerannonsører
bannerkampanjeplanlegger
Betalt vs Organisk rapport
brukerstøtten for AdWords
bud
budavgjørelser
budjustering
budjustering annonseplan
budjustering enheter
budjustering steder
CPC
CPM-kampanjer
customer match
demografiske resultater
Devialet
diagnose og forhåndsvisning og av annonse
Displayannonser
Displaynettverket
Displaynetværk
dynamisk remarketing
dynamiske remarketingannonser
effektiv maks. CPC
eksperiment
enhetsspesifikke destinasjonssider
Fakturering
fleksible budstrategier
Forbedrede kampanjer
forbedrede kampanjer og nye funksjoner
frakt
frekvenstak
GDN
geografisk målretting
Gmail-annonse
Gmail-annonsene
Gmail-annonser
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google displaynettverk
Google Jobs
Google Merchant Center
Google My Business
Google Norge
google partners
Google play
Google Sales
Google Shopping
Google Søk
Googles Innholdsnettverk
hangout on air
hvor din annonse blir vist
innovasjoner
innsikt
interaktive annonseformater
investert
julehandelen
kampanje innstillinger
kampanjeadministrasjon
kampanjeresultatene
kampanjetype
Kampanjeutkast
klikk
klikkandel
Kom igang med AdWords
kontostruktur
konverteringer
konverteringsbud
Konverteringsestimater
konverteringssporing
Kundematch
kundesamsvar
Kunngjøringer
kvalitetscore
kvalitetspoeng
Live event
maksimer antall klikk
managerkontoer
Markedsføringstips
masseoppgradering
masseopplastninger av søkeord
masseredigering
Massredigering
MCC
meldingsutvidelser
Merchant Center
micro-moments
mobil
mobil landinggside
mobil ux
Mobilannonsering
mobilbudjusteringer
mobile app
mobile site
mobile ux
mobilopplevelsen
multi-skjerm
Mål resultatene
mål-CPA
målgruppeløsninger
målgrupper
Målgruppestatistikken
måloppdateringer
målretning
målrett mot søkesideplassering
Målretting
målretting over tid
Nettdesign
nettstedslink
nyheter
online webinar
Oppdatering
oppdateringer
oppgradering
Oppgraderingssenter
Optimalisering
optimisert
Organisk søk
plasseringsresultater
premium partners
Produkter-fanen
produktgrupper
Produktoppføringsannonser
produktstatus
Rapporter
rapportering og analyse
rapporteringskolonnen
Relaterte produkter
remarketing
remarketing shopping
remarketing-tagger
remarketingstrategien
resultatendringer
resultater
Resultatsberegninger
Resultatskolonner
resultatsporing etter enhet
Retningslinjene
sammenslåing og oppgradering
shopping kundematch
status over tid
statusannoteringer
suksess
søkeord
søkeordsrapport
tester
think with google
Uken videotips
Ukens “fun fact”
Ukens ”fun fact”
Ukens fun fact
Ukens Mikroøyeblikk
Ukens retningslinjer
Ukens video
universelle appkampanjer
URL
URLs
utvidet CPC
valuere resultatene
verdisporing
Verktøy
video
videokampanjer
visninger
webinar
Webmaster
YouTube
Archive
2018
mars
2017
nov.
sep.
juni
mai
mars
feb.
2016
des.
nov.
okt.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2015
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
2014
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
2013
des.
nov.
sep.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
2012
des.
nov.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
jan.
2011
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2010
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2009
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2008
des.
nov.
Feed
Følg på e-post