Inside AdWords - Norge
Googles offisielle blogg for nyheter, tips og informasjon om AdWords
Se på vår online leksjon om “Få mer ut av innholdsnettverketAdWords-konto!”
30. april 2010
Forstå det grunnleggende i å få best mulig resultat fra dine annonsekampanjer i Googles innholdsnettverk.
Vi vil se på hvordan du kan starte din annonsering i innholdsnettverket, hvordan du bør organisere dine kampanjer og hvordan du kan måle kampanjenes ytelse. Vi vil også gjennomgå hvordan du kan måle ytelsen av dine annonser på spesifikke sider, og hvordan du kan fokusere ytterligere på disse nettsidene.
Dersom du er interessert i flere leksjoner kommer vi til å omtale disse her på bloggen og fortelle hvordan de kan hjelpe deg som annonsør. Du kan se flere leksjoner
her
.
Skrevet av Anna - Inside AdWords teamet
NKI Nettstudier og Google Adwords
22. april 2010
Dersom du vurderer å begynne å annonsere med Google AdWords, men ønsker å vite hvordan annonseringen har fungert for andre annonsører, kan denne videoen gi deg denne informasjonen.
Vi har sammen med
NKI Nettstudier
laget en video om deres annonsering og deres erfaringer med Adwords. NKI Nettstudier er en utdanningsinstitusjon som fikk 40% av sine besøkende via søk på internett, og som anser AdWords for å være en av de viktigste driverne bak dette tallet. Med AdWords har de hatt muligheten til å se hvilke søkeord som fører til besøk på deres nettsider, og hvilke som fører til søknader til deres studier. Ta en titt på videoen der de selv forteller om sine erfaringer med Google AdWords.
Vi håper at dette kan gi deg et innblikk i hvordan Adwords kan hjelpe dere i deres bedrift og drive salg og forespørsler for deres produkter eller tjenester. Dersom du er interessert i ytterligere informasjon kan du lese mer
her!
Skrevet av Anna - Inside AdWords teamet
Nå ut til lokale kunder
21. april 2010
Omtrent ett av tre mobilsøk er lokalt rettet, noe som betyr at lokale firma har mulighet til å nå ut til mobilbrukere når de er klare for å handle og det er gode muligheter for salg. Her er noen tips om hvordan du kan nå ut til potensielle kunder som er i nærheten og på farten.
1) Kontroller hvordan virksomheten vises i vanlige søkeresultater
Siden flere søker etter virksomheter på Internett enn noe annet sted, er det viktig å passe på at kunder enkelt kan finne virksomhetsoppføringen på Google.no og Google Maps.
Opprett en virksomhetsoppføring
i Google Places for å sikre at potensielle kunder finner deg, samtidig som du har kontroll på hvordan oppføringen ser ut.
Hvis virksomheten allerede vises som søkeresultat, kan du bruke Google Places for å
påberope deg oppføringen
og angi tilleggsinformasjon som bilder, åpningstider, webadresse og lignende.
2) Nå ut til flere potensielle kunder der du er
Når du oppretter en kampanje i Google AdWords-kontoen, kan du bruke
stedsmålretting
for å vise annonsene utelukkende til
brukere som befinner seg nær virksomheten
. Du kan velge å vise meldingen til brukere på regionalt nivå, eller i byen du befinner deg. Du kan også angi en radius rundt et visst punkt, eller angi grenser for å få en mer nøyaktig rekkevidde. Stedsmålretting kan bidra til å forbedre avkastningen på annonsekampanjene dine ved å fokusere på brukere som er i nærheten, og derfor mer aktuelle som kjøpere.
3) Øk aktiviteten lokalt med adressetillegg
Adressetillegg er en valgfri tilleggslinje med annonsetekst som viser nærmeste virksomhetsadresse til brukeren, basert på hvor de er eller hvilke søketermer de har brukt. Brukere kan klikke på adressen for å se et kart over området rundt virksomheten. Når annonsen vises på mobilenheter med fullverdige nettlesere, kan brukere også vise et
klikk for å ringe-telefonnummer
for å koble til virksomheten direkte via telefon.
Du kan enkelt
angi adressetillegg
med virksomhetsinformasjon i Google Places-kontoen, eller du kan legge inn informasjonen manuelt. Vær oppmerksom på at annonsen vises til brukere i alle målrettede steder, men adressetilleggene vises bare til brukere der stedsinformasjon for virksomheten er relevant basert på
stedssignalene
deres.
4) Legg det sammen
Hvordan virker geografisk målretting og adressetillegg sammen når annonser vises på mobile enheter? La oss si at du eier en blomsterbutikk med flere utsalgssteder i området. Jon er en potensiell kunde i nærheten som vil kjøpe blomster på vei til en innflyttingsfest. Jon kan bruke mobiltelefonen til å søke etter en blomsterbutikk. Siden han er i nærheten av en av butikkene dine, vises annonsen din med et adressetillegg som viser nærmeste butikkadresse og telefonnummer. Jon klikker på butikkadressen, og får se et kart med kjøreanvisninger. Han klikker på telefonnummeret for å ringe og forsikre seg om at butikken er åpen og at de har ferdiglagde buketter til salgs.
Mobilbrukere er ofte ute etter å handle umiddelbart, enten det innebærer å kjøre til en butikk eller ringe på forhånd for å forsikre seg om at butikken har det de er ute etter. Prøv disse funksjonene som gjør det mulig for kunden å komme enkelt i kontakt med virksomheten din.
Skrevet av Michael Schipper - Inside AdWords teamet
Sørg for at du ikke går glipp av forslag til hvordan du kan forbedre AdWords-kontoens resultater!
20. april 2010
Fra tid til annen sender AdWords-teamet ut e-poster for å hjelpe deg med å forstå din konto bedre, og for at du skal få mest mulig ut av den nettbaserte annonseringen. Du kan sørge for at du ikke går glipp av denne viktige informasjonen ved å sørge for at du har valgt å motta slike e-poster.
Det er enkelt å sjekke om du har valgt å motta informasjonen. Bare følg trinnene nedenfor:
1. Logg deg på
AdWords-kontoen
.
2. Gå til fanen Min konto.
3. Klikk på Varslingsinnstillinger.
4. Kontroller at "Ja" er valgt for «Tilpassede hjelpe- og resultatforslag» og «Nyhetsbrev» i kolonnen for e-post.
Skrevet av Penny Evans - Inside AdWords teamet
Siteklinikk: Nettbasert butikk
16. april 2010
For en stund siden åpnet vi for innsendinger til den
nordiske Siteklinikk
. Som en del av dette tiltaket har vi valgt og analysert fire nettsteder, ett fra hvert av de fire nordiske språkene som omfattes av tiltaket. For hvert nettsted vil vi skrive et sammendrag av anbefalinger, der vi legger spesielt vekt på nettstedets søkbarhet og tilgjengelighet. Som første post i denne serien har vi analysert www.korukamari.com. Her er et sammendrag av funnene våre, som vi håper vil forbedre nettstedets søkbarhet og indeksering. Selv om vi bruker www.korukamari.com som eksempel i denne posten, kan forslagene vi kommer med brukes av alle på egne nettsteder.
Flerspråklig nettsted
Butikken er foreløpig tilgjengelig på finsk og engelsk. Men når vi ser på de indekserte nettadressene ved å bruke operatoren
site:
, legger vi merke til at de fleste av de engelskspråklige nettadressene ikke er indekserte.
Når du arbeider med
flerspråklige nettsteder
, anbefaler vi en tilnærming med ett språk per side. Når du skal velge hvordan brukerne skal angi sitt språk, må du påse at søkerobotene og brukerne kan navigere fra startsiden til alt språkinnhold uten informasjonskapsler eller andre lignende metoder. For å forenkle nettstedsstrukturen for både brukere og søkemotorer og samtidig øke brukervennligheten og søkbarheten av stedet på engelsk bør du også vurdere å skille ut det engelskspråklige innholdet i et annet underdomene (for eksempel en.korukamari.com/) eller en annen undermappe (for eksempel www.korukamari.com/en/). Dette vil ikke bare gi en klarere struktur og bedre søkbarhet, men gi deg mulighet til å nå ulike land med det finske og engelske innholdet i Verktøy for nettredaktører hvis du skulle ønske det (men hvis det engelskspråklige innholdet ikke er rettet mot ett spesielt land, men alle engelskspråklige brukere rundt om i verden, anbefales det ikke å
bruke verktøyet for geografisk mål
).
Det anbefales heller ikke å blande innhold på ulike språk på én side, som for eksempel på http://www.korukamari.com/stylish-crystal-jewelry-ns751-p-966.html. Ved å oversette produktbeskrivelsene kan du øke nettstedets brukervennlighet betydelig for enkelskspråklige brukere.
robots.txt
Robots.txt er en nyttig protokoll som nettredaktører kan bruke til å angi hvilke deler av nettstedet som ikke skal gjennomsøkes av søkeroboter. Hvis vi ser på http://www.korukamari.com/robots.txt, kan vi se at www.korukamari.com har god nytte av robots.txt-filen. Men det er to linjer mot slutten av filen som angir at
ingen bilder fra nettstedet skal gjennomsøkes av Googlebot
.
User-agent: Googlebot-Image
Disallow: /images/
Nettredaktøren har høyst sannsynlig en god grunn til å gjøre dette, men man bør også tenke på de brukerne som kan finne nettstedet gjennom bildesøk eller bilder som dukker opp i universelle søk. Ved å tillate at bilder fra domenet ditt gjennomsøkes og indekseres kan du øke synligheten og treffrekvensen for nettstedet ditt, og dermed bringe flere besøkende til nettstedet.
404 Not found
Brukerne får se en
404-side
når de forsøker å navigere til en ikke-eksisterende side på nettstedet. Det er flott å se at nettadressene som ikke finnes på www.korukamari.com allerede returnerer det riktige 404 HTTP-svaret!
Det kan være mange grunner til at brukeren havner på en 404-side på domenet ditt (brukeren har for eksempel klikket på en brutt kobling eller feilstavet nettadressen), så det er fornuftig å gjøre disse 404-sidene så nyttige som mulig. I stedet for en standard ferdiglaget 404-mal bør du vurdere å lage egendefinerte 404-sider som gir brukerne flere muligheter til å finne innholdet de opprinnelig var ute etter. Hvis det er mulig, bør du tilpasse 404-sidene etter utseendet til resten av nettstedet. Du kan også ta med koblinger til startsiden og annet relevant innhold på nettstedet. Selv om en ren kobling tilbake til siden brukeren opprinnelig kom fra kan være nyttig i enkelte situasjoner, er den til liten nytte i situasjoner der brukeren har feilstavet nettadressen i adressefeltet i stedet for å bli henvist fra et annet nettsted eller ha navigert til en brutt kobling fra ditt eget nettsted. Ved å gi brukerne alternative muligheter til å navigere til en annen side på nettstedet ditt hjelper du dem ikke bare å finne innholdet de var ute etter, men skaper en mer brukervennlig opplevelse på nettstedet ditt. Google tilbyr også en gratis
egendefinert 404-programsnutt
som kan brukes til å forbedre 404-sider.
Metabeskrivelser
Når brukere får en søkeresultatside, tar de ofte en rask beslutning om hvilket resultat de vil klikke på basert på titlene og beskrivelsene som de får presentert i søkeresultatene. Hjelp brukerne å ta en kvalifisert beslutning ved å
gjøre titlene og beskrivelsene så nyttige, beskrivende og nøyaktige som mulig
.
Gjentakelse av de samme metadatabeskrivelsene på flere sider bidrar ikke til å skille disse sidene fra hverandre. Hvis du redigerer metabeskrivelsen slik at den blir spesifikk for den aktuelle siden, øker du sannsynligheten for at brukerne havner på den siden de var ute etter.
Kanonisering
Noe av innholdet på nettstedet kan være tilgjengelig via ulike nettadresser, for eksempel http://www.korukamari.com/ og http://www.korukamari.com/index.php. For å sentralisere innsatsen på én side foreslår vi å angi den
kanoniske
koblingen for hver versjon av siden. Hvis du for eksempel vil at http://www.korukamari.com skal være den kanoniske nettadressen, kan du legge til følgende link -element i head-delen av http://www.korukamari.com/index.php:
Selv om Google er god til å håndtere duplisert innhold, er det klare fordeler med å angi den kanoniske versjonen av startsiden. Brukere kan nå få tilgang til og koble til siden med begge versjonene ved å dele signalene relatert til startsiden mellom disse to nettadressene. Bruk av det kanoniske link-elementet bidrar til å overføre slike signaler til den foretrukne versjonen.
Hvis du vil angi at du foretrekker at nettstedet ditt indekseres med eller uten www, kan du påse at nettstedet omformer både med og uten www og definerer en 301-viderekobling fra den sekundære versjonen til den foretrukne. I tillegg til dette kan du også angi det foretrukne domenet i Verktøy for nettredaktører.
rel="nofollow"
Nofollow
brukes til å angi at søkerobotene ikke skal følge en bestemt kobling (når det brukes som rel="nofollow" i href-attributt) eller noen koblinger på en bestemt side (når det brukes som ). Dette betyr at Googlebot generelt ikke vil følge en slik kobling, og PageRank eller ankertekst vil heller ikke passere over disse koblingene (målsider for slike koblinger kan fremdeles gjennomsøkes hvis de er koblet til fra andre deler av nettet uten nofollow eller er med i nettkartet).
Store deler av navigasjonen på butikknettstedet er «nofollowed» for øyeblikket (med unntak av produktsider). Du kan se effekten av «nofollow» ved for eksempel å gjennomføre et site:-søk i domenets nyhetsinnhold:
Fordi denne nettadressen er internt «nofollowed» er den sannsynligvis heller ikke indeksert, og finnes derfor ikke i søkeresultatene. Selv om «nofollowing» påloggingssider kan være en god idé (Googlebot kan ikke logge på nettstedet ditt likevel), bør du vurdere å droppe «nofollow» fra noen av de andre navigasjonskoblingene som kan være interessante for generelle brukere. Nye tilbud, nyheter og kontaktinformasjon, for å nevne noe, kan være interessante sider for alle som ønsker å kjøpe produktene som du selger. Hvis du også sørger for at søkemotorer og brukere kan følge språkvalget på nettstedet ditt, økes nettstedets flerspråklige søkbarhet og brukervennlighet. Men hvis hensikten er å hindre at disse sidene indekseres, vil det være en bedre tilnærming å bruke robots.txt eller noindex-metakoder i stedet for «nofollow»-koblinger, fordi disse metodene garanterer at innholdet blokkeres. En «nofollow»-kobling garanterer imidlertid ikke at noen andre har koblet til det dokumentet.
Vi håper at du har hatt nytte av Siteklinikk-analysen av www.korukamari.com. De kommende ukene vil vi fortsette serien med Siteklinikk-poster, så følg med for å få flere tips om hvordan du lager søkbart og brukervennlig innhold. Som alltid – hvis du har spørsmål om dette innlegget eller et annet emne relatert til Google Søk eller Verktøy for nettredaktører, kan du gjerne komme med et innlegg i
hjelpeforumet for nettredaktører
.
Skrevet av Anu, Fredrik & Jonas - Search Quality
Se på vår online leksjon om hvordan du skaper en vellykket AdWords-konto!
15. april 2010
Dersom du nylig har opprettet en AdWords-konto, men ønsker hjelp til å gjøre annonseringen bedre anbefaler vi at du ser på vår online leksjon
Skap en vellykket konto
.
I leksjonen viser vi hvordan annonser rangeres, hvordan du kan vurdere dine resultater og hvordan du kan sørge for at dine besøkende konverterer til kunder på ditt nettsted. Leksjonen passer alle annonsører som ønsker å forstå det grunnleggende i AdWords og hvordan denne kunnskapen kan anvendes for å skape en vellykket konto.
Dersom du er interessert i flere leksjoner kommer vi til å omtale disse her på bloggen og fortelle hvordan de kan hjelpe deg som annonsør. Du kan se flere leksjoner
her
.
Skrevet av Anna - Inside AdWords teamet
Annonser på iPad
14. april 2010
I likhet med mange andre gleder vi oss til den forestående lanseringen av Apples iPad og
løftet om tavle-PC'er
. Innovative produkter som iPad, er banebrytende for en helt ny klasse enheter som lover å gjøre tilgangen til informasjon og innhold både enklere og morsommere.
I løpet av det siste året har vi arbeidet med å sikre at våre annonseringsprodukter fungerer godt på en annen type nye og spennende enheter – nemlig mobiltelefoner med fullverdige nettlesere, for eksempel iPhone og mobiler som kjører Android. Disse mobile enhetene har blitt enormt populære, og de har gitt annonsører en betydelig større rekkevidde og
gode resultater
. Ettersom disse avanserte telefonene står for 50 % av mobile søk, er det svært verdifullt for annonsører å nå frem til disse brukerne.
En iPad er på mange måter mer lik de mobile enhetene enn hva stasjonære og bærbare datamaskiner er. Den kjører et mobiloperativsystem, har berøringsskjerm, kjører mobilprogrammer og er i høyeste grad bærbar – perfekt til surfing på Internett mens du er på farten. Derfor har vi bestemt at vi foreløpig skal inkludere iPad-en som en mobil enhet i AdWords. For deg som AdWords-annonsør betyr det at du enkelt kan utvide rekkevidden av de nåværende annonsekampanjene til disse nye typene enheter.
Du kan sikre at annonsene dine vises på nye mobile enheter som iPad, ved å sørge for at du har valgt "Alle mobile enheter" i kampanjeinnstillingene under Nettverk og enheter. Du kan også bruke standardinnstillingen Alle tilgjengelige enheter.
Hvis du ønsker å målrette deg spesifikt mot iPad, kan vi fortelle at våre ingeniører er i sluttfasen av å teste ut et alternativ som lar deg gjøre nettopp dette. I løpet av noen få dager vil alternativet vises når du merker av for "Målrett mot bare valgte mobile enheter". Hvis du allerede har endret AdWords-innstillingene slik at annonser ikke vises på disse mobile enhetene, så behøver du ikke å bekymre deg – annonsene dine vil ikke bli vist på iPad.
Enheter som iPad er fremdeles i sin spede begynnelse, og disse enhetene kan komme til å utvikles på måter vi ennå ikke har forutsett. Vi vil derfor fortsette å holde et øye med utviklingen, og uansett hvilken vei det bærer, skal vi sørge for å gi annonsørene rekkevidden, kontrollen og funksjonene de trenger for å oppnå gode resultater fra sine annonsekampanjer.
Skrevet av Paul Feng, Group Product Manager for Google Mobile Ads - Inside AdWords teamet
Våre effektive verktøy for din annonsering!
13. april 2010
Visste du at med Google AdWords har du tilgang til en mengde gratisverktøy som kan hjelpe deg med å oppnå de beste resultatene fra din AdWords-annonsering.
Vi har beskrevet et par av verktøyene nedenfor, så hvorfor ikke prøve dem i dag hvis du ikke allerede bruker dem?
For søkenettverket, tilgjengelig på Internett
Søkeordverktøyet
Ønsker du å få forslag til nye søkeord? Da kan du prøve
søkeordverktøyet
. Alt du gjør er å skrive inn adressen til nettstedet ditt eller et par eksempler på søkeord, og så vil verktøyet generere nye forslag som du umiddelbart kan legge til i kontoen!
Google Avansert søkestatistikk
En målrettet annonsering ved hjelp av sesongbetonte varianter kan gi store fordeler. Med Avansert
søkestatistikk
kan du identifisere endringer i antallet søk i løpet av året, noe som kan bidra til en bedre forståelse av når du bør øke budsjettet og hvordan annonseteksten bør endres for å dra nytte av disse sesongbetonte trendene.
For søkenettverket, tilgjengelig i kontoen din
Annonsediagnoseverktøyet
Kan du ikke se annonsen din, og vil vite hvorfor?
Annonsediagnoseverktøyet
gir tilpasset informasjon om hvorfor annonsen din kanskje ikke vises når du søker etter den.
Forhåndsvisningsverktøyet for annonser
Vil du kontrollere om annonsen din vises? Ikke søk på Google da dette kan påvirke kvalitetspoengene dine. Prøv i stedet
verktøyet for forhåndsvisning av annonser
. Dette verktøyet viser annonser slik de vises på Googles søkeresultatside, uten at det telles som ekstra visninger for annonsene dine.
For innholdsnettverket, tilgjengelig i kontoen din
Plasseringsverktøyet
Ønsker du å nå flere potensielle kunder på innholdsnettverket? Prøv
plasseringsverktøyet
. Det kan hjelpe deg med å finne nettsteder som er relevante for din annonseringskampanje, slik at du kan målrette deg mot nye kunder.
For nettstedet ditt:
Konverteringssporing for AdWords
Vil du vite hvor mange som har klikket på annonsen din og som deretter kjøpte noe eller utførte en handling som du anser som verdifull? Konverteringssporing er et verktøy som hjelper deg med å måle konverteringer. En konvertering inntreffer når en bruker fullfører en handling som du anser som verdifull, på din nettside. Det kan være å foreta et kjøp, laste ned en fil eller be om mer informasjon. Ved å måle konverteringer kan du identifisere effektiviteten til annonsene og AdWords-søkeordene i kontoen, og deretter foreta eventuelle endringer for å forbedre dem.
Google Analytics
Hvorfor ikke prøve
Google Analytics
og få en detaljert analyse av adferden til de som besøker nettstedet ditt? Analytics kan fortelle deg hvordan de besøkende fant nettstedet ditt, hvordan de utforsket det, og hvordan du kan forbedre navigeringen deres. Med denne informasjonen kan du øke avkastningen på nettstedet, oppnå flere konverteringer og tjene mer penger på Internett.
Nettstedoptimerer
Er du ikke sikker på om nettstedet ditt er så effektivt som det kunne vært? Med
nettstedoptimereren
kan du teste ut forskjellig innhold på nettsidene og finne ut hva som gir flest konverteringer. Du velger hvilke deler av en side du vil teste (tittel, bilde, markedsføringstekst), og verktøyet tester de ulike versjonene mot hverandre for å fastslå hvilket innhold som brukerne reagerer best på.
Til administrasjon av kampanjer:
AdWords Editor
Vil du gjøre endringer i hele kontoen raskt og effektivt?
AdWords Editor
er et gratis program som kan lastes ned, og som hjelper deg med å administrere kontoen din. Med AdWords Editor kan du gjøre masseendringer, kopiere eller flytte elementer mellom annonsegrupper og kampanjer samt mye mer! Fremgangsmåten er enkel: Last ned kontoen din, gjør endringer og last opp de reviderte kampanjene når endringene er gjennomført.
Skrevet av Renaud Collet Fenetrier - Inside AdWords teamet
Feilsøking for Analytics og AdWords, del 2
6. april 2010
I det
forrige innlegget
tok vi for oss problemer knyttet til kobling av AdWords og Analytics samt manglende data. I dag skal vi forklare hvordan du løser (ikke angitte) problemer knyttet til dataregistrering, manglende AdWords-data, netthandel samt automatisk og manuell merking.
Analytics registrerer data om besøkende samt importerer AdWords-klikk og -visningsdata, men jeg ser ingen AdWords-relaterte besøk
Først og fremst må du ha koblet Analytics og AdWords sammen. Du må også slå på
automatisk merking
i AdWords-kontoen eller
merke annonsene manuelt
, slik at Analytics kan identifisere brukere som klikket på en AdWords-annonse, på riktig måte. Hvis du merker annonsene manuelt, kan du bruke
nettadressegenereringsverktøyet
, som er tilgjengelig gratis i brukerstøtten for
Analytics
. Vær oppmerksom på at du må aldri bruke både automatisk og manuell merking samtidig. Dette kan føre til problemer eller feilaktige registreringer i Analytics. Se avsnittene under hvis dette ikke løste problemet ditt.
Hvis du merker destinasjonsadressene automatisk eller manuelt, kan følgende situasjoner føre til problemer:
Viderekobling på destinasjonssiden
Destinasjonsadressen for AdWords-fører til en destinasjonsside som deretter foretar en viderekobling. Under
viderekoblingen ignoreres eller utelates
ofte sporingsparameteret (parameteret «gclid»). Utelatte eller ignorerte sporingsparametre for kampanjer fører til feilaktig sporing av disse kampanjene. Dette betyr generelt sett at de aktuelle besøkene ikke tilskrives AdWords-kampanjene. I stedet viser (ikke angitt) eller identifiserer Analytics-rapportene besøkene bare som organisk trafikk, henvisningstrafikk eller direkte trafikk. I slike tilfeller er det enklest å
justere destinasjonsadressen i AdWords
. Bare bruk den endelige nettadressen (adressen det viderekobles til) som destinasjonsadresse. Du kan også videresende gclid-parametrene i nettadressen. Be nettredaktøren konfigurere dette for deg.
Sporingsparametre forårsaker tjenerfeil
Noen få destinasjonsadresser godtar ikke ytterligere nettadresseparametre på grunn av tjenerinnstillinger. Dette kan føre til at gclid-sporingsparameteret genererer en feilside. Gjør følgende for å kontrollere om annonsen fungerer som den skal: Søk etter din egen annonse på Google, og klikk på den (AdWords-kontoen belastes for dette klikket). Du kan også følge instruksjonene i
denne artikkelen
for å teste dette gratis. Hvis du tas til nettstedet uten at du får en feilmelding, og hvis nettadressen i nettleserens adresselinje inneholder «gclid»-sporingsparameteret, er alt i orden. Hvis det oppstår problemer, kan du lese artikkelen nevnt ovenfor.
Data om besøkende registreres, og dataene tilskrives AdWords på riktig måte. Netthandelssalg tilskrives imidlertid ikke AdWords, men direkte- eller henvisningskilder.
Hvis du driver en nettbutikk og sporer salgene med netthandelskoden til Analytics, kan salgene av og til tilskrives direktekilder eller henvisningskilder (ofte ditt eget nettsted). Dette skjer vanligvis når kjøpene behandles av et underdomene av nettstedet eller via en handlevognløsning fra en tredjepart. Les brukerstøtteartikkelen
Hvordan bruker jeg Google Analytics for å spore en tredjeparts handlevogn?
for å finne ut hvordan du justerer Analytics-koden slik at transaksjoner spores og tilskrives på riktig måte.
Vi håper at dette sammendraget har gitt deg en god oversikt over hvordan du feilsøker de vanligste Analytics-problemene. Vil du ha mer informasjon om Google Analytics, kan du se
brukerstøtten for Analytics
.
Skrevet av Tobias – Inside AdWords teamet
Feilsøking for Analytics og AdWords, del 1
5. april 2010
Google Analytics
er et kraftig verktøy som lar deg måle og analysere nettstedbruken og resultatene du får med dine nettbaserte annonseringskampanjer. I disse blogginnleggene skal vi ta for oss noen problemer som kan oppstå når du bruker Google Analytics, og hva du skal gjøre for å løse dem.
Først og fremst bør du koble AdWords-kontoen til Analytics-kontoen for å få relevante dataanalyser
. Følgende problemer kan oppstå når du kobler kontoene, eller etterpå:
Jeg får ikke tilgang til Google Analytics via AdWords-kontoen
Hvis du ikke får tilgang til Analytics-kontoen via fanen Rapportering > Google Analytics i AdWords, skyldes det sannsynligvis at e-postadressen for AdWords-pålogging ikke har tilgangsrettigheter i Analytics. Da må du kontakte administratoren for Analytics-kontoen, slik at vedkommende kan legge til din e-postadresse via
Tilgangsadministrator
. Hvis e-postadressen for AdWords-pålogging allerede har tilgang til Analytics, kan det være at AdWords-kontoen allerede er koblet til en annen Analytics-konto. Hvis du har mistanke om at problemet skyldes sistnevnte, må du kontakte AdWords-brukerstøtte.
Analytics-rapportene er tomme
Hvis Analytics-profilen ikke lagrer data i det hele tatt, kan det være mange grunner til dette. De vanligste grunnene er:
Nettstedet har ingen eller en defekt sporingskode
Kontroller først om Analytics-koden
vises i
kildekoden
til nettstedet, og om den er
lagt inn riktig
. Hvis du er usikker på hvordan koden skal se ut, går du til Analytics-kontoen og klikker på Analytics-innstillinger, deretter klikker du på Rediger for den aktuelle profilen og velger Kontroller status øverst til høyre.
Feil profilnummer i sporingskoden til nettstedet
Av og til installeres sporingskoden for en annen profil eller konto på nettstedet ved et uhell. Du bør derfor kontrollere at det riktige profilnummeret (også kalt nettegenskaps-ID eller UA-nummer) brukes i
kildekoden
til nettstedet. Riktig profilnummer finner du under Kontroller status som beskrevet ovenfor. Er det nummeret forskjellig fra nummeret i kildekoden, må du endre sporingskoden i kildekoden til nettstedet.
Feilaktig filterkonfigurasjon
Det kan også være at
filtrene
ikke er konfigurert riktig, slik at all trafikken utilsiktet filtreres bort. Kontroller derfor om profilen har ett eller flere filtre aktivert. Her finner du
feilsøkingsråd for filterfeil
i Analytics.
Profilen er opprettet i løpet av de siste tre døgnene
Etter at Analytics-koden er lagt inn på nettstedet, kan det ta ett til tre døgn før de første dataene vises i Analytics-rapportene. Det er fordi Analytics ikke rapporterer data umiddelbart. I dette tilfellet må du være litt tålmodig.
Det var alt vi hadde i del én. I det neste innlegget skal vi se på feilsøking av registreringer (ikke angitt), manglende AdWords-data, netthandelproblemer samt automatisk og manuell merking.
Skrevet av Tobias &
Stian Clementsen
- Inside AdWords teamet
Etiketter
Ad Grants
AdSense
adwords
AdWords Editor
AdWords eksperiment
AdWords Hjelpesenter
adwords kundematch
adwords mobil
adwords mobile
AdWords målgruppestatistikk
adwords next
adwords nyheter
adwords oppdateringer
AdWords Policy
AdWords utkast
android
annonseinnovasjoner
annonseløsningene
Annonseplassering
Annonseringer
Annonseringsvilkår
Annonseutvidelser
annonsører
anropsutvidelse
appene
appinstallasjonsannonsene
appkampanjer
apps
automatiske budstrategier
bannerannonser
bannerannonsører
bannerkampanjeplanlegger
Betalt vs Organisk rapport
brukerstøtten for AdWords
bud
budavgjørelser
budjustering
budjustering annonseplan
budjustering enheter
budjustering steder
CPC
CPM-kampanjer
customer match
demografiske resultater
Devialet
diagnose og forhåndsvisning og av annonse
Displayannonser
Displaynettverket
Displaynetværk
dynamisk remarketing
dynamiske remarketingannonser
effektiv maks. CPC
eksperiment
enhetsspesifikke destinasjonssider
Fakturering
fleksible budstrategier
Forbedrede kampanjer
forbedrede kampanjer og nye funksjoner
frakt
frekvenstak
GDN
geografisk målretting
Gmail-annonse
Gmail-annonsene
Gmail-annonser
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google displaynettverk
Google Jobs
Google Merchant Center
Google My Business
Google Norge
google partners
Google play
Google Sales
Google Shopping
Google Søk
Googles Innholdsnettverk
hangout on air
hvor din annonse blir vist
innovasjoner
innsikt
interaktive annonseformater
investert
julehandelen
kampanje innstillinger
kampanjeadministrasjon
kampanjeresultatene
kampanjetype
Kampanjeutkast
klikk
klikkandel
Kom igang med AdWords
kontostruktur
konverteringer
konverteringsbud
Konverteringsestimater
konverteringssporing
Kundematch
kundesamsvar
Kunngjøringer
kvalitetscore
kvalitetspoeng
Live event
maksimer antall klikk
managerkontoer
Markedsføringstips
masseoppgradering
masseopplastninger av søkeord
masseredigering
Massredigering
MCC
meldingsutvidelser
Merchant Center
micro-moments
mobil
mobil landinggside
mobil ux
Mobilannonsering
mobilbudjusteringer
mobile app
mobile site
mobile ux
mobilopplevelsen
multi-skjerm
Mål resultatene
mål-CPA
målgruppeløsninger
målgrupper
Målgruppestatistikken
måloppdateringer
målretning
målrett mot søkesideplassering
Målretting
målretting over tid
Nettdesign
nettstedslink
nyheter
online webinar
Oppdatering
oppdateringer
oppgradering
Oppgraderingssenter
Optimalisering
optimisert
Organisk søk
plasseringsresultater
premium partners
Produkter-fanen
produktgrupper
Produktoppføringsannonser
produktstatus
Rapporter
rapportering og analyse
rapporteringskolonnen
Relaterte produkter
remarketing
remarketing shopping
remarketing-tagger
remarketingstrategien
resultatendringer
resultater
Resultatsberegninger
Resultatskolonner
resultatsporing etter enhet
Retningslinjene
sammenslåing og oppgradering
shopping kundematch
status over tid
statusannoteringer
suksess
søkeord
søkeordsrapport
tester
think with google
Uken videotips
Ukens “fun fact”
Ukens ”fun fact”
Ukens fun fact
Ukens Mikroøyeblikk
Ukens retningslinjer
Ukens video
universelle appkampanjer
URL
URLs
utvidet CPC
valuere resultatene
verdisporing
Verktøy
video
videokampanjer
visninger
webinar
Webmaster
YouTube
Archive
2018
mars
2017
nov.
sep.
juni
mai
mars
feb.
2016
des.
nov.
okt.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2015
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
2014
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
2013
des.
nov.
sep.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
2012
des.
nov.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
jan.
2011
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2010
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2009
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2008
des.
nov.
Feed
Følg på e-post