I vårt
første og
andre blogginnlegg i denne serien har vi avklart 9 vanlige AdWords-myter og lagt frem hvordan ting virkelig henger sammen. Vi har positive tilbakemeldinger fra lesere av de forrige innleggene, så i dag fullfører vi vår serie med en tredje levering, der vi avklarer fem nye myter omkring AdWords.
Myte nr. 10: Hvis CPC-budet ditt er høyt nok, er annonsen garantert å vises i topplasseringen
Faktum: Et høyt CPC-bud er ingen garanti for at annonsen vil vises i topplasseringen. Det er også andre kriterier som er svært viktige når plasseringen av annonsen på søkeresultatsiden skal fastslås. Disse kriteriene inkluderer søkeordrelevans,
destinasjonssidekvalitet og
lastetid for destinasjonssiden, og måles ved hjelp av
kvalitetspoeng. Hvis du har få kvalitetspoeng, vil det være svært vanskelig å vise annonsen din i topplasseringen selv om du har et høyt CPC-bud.
Myte nr. 11: Kvalitetspoengene kan alltid forbedres gjennom optimalisering av søkeord
Faktum: Dette er ikke nødvendigvis tilfellet. Selv om
optimalisering anbefales når du har få kvalitetspoeng, må du kanskje gjennomføre flere tiltak. Som nevnt i forrige myte, spiller også lastetiden for nettsiden og kvaliteten på destinasjonssiden en rolle. Når lastetiden for siden er treg, må dette problemet vanligvis løses før søkeordet kan oppnå flere kvalitetspoeng. Det samme gjelder for kvaliteten på destinasjonssiden. Hvis den anses til å være dårlig, må du først jobbe med å forbedre denne før du fokuserer på optimalisering av søkeordet.
Myte nr. 12:Når jeg bruker søkeordverktøyet, bør jeg implementere alle søkeordene det foreslår
Faktum:
Søkeordverktøyet kommer ikke med anbefalinger eller råd i forbindelse med søkeord. Verktøyet viser bare relaterte søk som kan være til nytte for virksomheten din.
Du bør vurdere resultatene som vises, i sammenheng med annonseringsmålene dine. På denne måten kan verktøyet hjelpe deg med å finne nye, meningsfulle søkeord som du i øyeblikket ikke bruker, men som kan være lønnsomme. Du akn også få innspill til irrelevante søkeord som kan utestenges som negative søkeord.
Myte nr. 13: Når jeg søker etter mine egne annonser på Google, vises de i en lav plassering. Dette betyr at mine potensielle kunder også ser annonsen i en lav plassering.
Faktum: Hvis du ofte søker etter dine egne annonser på Google, men ikke klikker på dem, kan det hende at du ser dem i en annen plassering på Google enn de fleste andre brukerne. Dette skjer fordi Google svarer på hvert søk på en unik måte og kan endre måten resultatet vises på. Hvis en bruker for eksempel ikke klikker på noen annonser og utfører det samme søket igjen, kan det hende at Google viser et annet sett med resultater som kan være mer relevant for denne brukeren.
Vi anbefaler at du bruker
forhåndsvisningsverktøyet for annonser for å vurdere annonsens plassering i sanntid, istedet for å søke på Google. Dette verktøyet gir en annen fordel: det oppretter ikke virkelige visninger for annonsen og beskytter dermed CTR. Søk etter dine egne annonser uten å klikke på disse annonsene, kan påvirke CTR i negativ retning og til slutt kvalitetspoengene.
Myte nr. 14: Hvis jeg målretter en kampanje mot et land i en annen tidssone enn min egen og jeg brukerannonseplanlegging, så samsvarer de valgte tidsrommene med det lokale tidspunktet i mållandet.
Faktum:
Annonseplanlegging for alle AdWords-kampanjene dine er basert på tidssonen du har angitt for kontoen din (Min konto > Innstillinger > Tidssone), uansett målregion.
Eksempel: Du ønsker å annonsere i California mellom 12.00 og 15.00 og AdWords-kontoen er angitt til tidssonen for Storbritannia (GMT). I annonseplanlegging bør du angi perioden mellom 20.00 og 23.00 for at kampanjene dine skal kjøres. Dette er fordi tidssonen i California er GMT -8 timer.
Dette fullfører vår serie om myter omkring AdWords. Vi håper denne serien har hjulpet med å kaste lys over mange vanlige feiloppfatninger som annonsører måtte ha i forbindelse med AdWords.
Innlegg av Tobias Marmann – Inside AdWords teamet