Mange bedrifter setter budsjett for påfølgende år og følger disse slavisk. Dette kan være en robust måte å lede virksomheten på, men det kan også legge hindringer for bedriften når det kommer til markedsføring på nett.
Når man er ny innen online annonsering er det vanlig å allokere en viss brøk av eksisterende markedsføringsbudsjett. Man velger kanskje å legge 50% på tradisjonell markedsføring og resten på online aktiviteter. Det er i og for seg ikke noe galt i dette, men det kan være en begrensende faktor.
En annen tilnærming er at man istedet fokuserer på hvor mye det koster bedriften å oppnå en viss avkastning. Med online annonsering kan man for eksempel se at man har betalt for 100 klikk som igjen har ledet til 5 konverteringer som har en verdi på 10.000 kr. Dersom marginene 50% har man da nettopp tjent 5.000 kr. Hvert klikk som leder til en verdifull handling kalles en konvertering, og i dette tilfellet er konverteringsfrekvensen 5%.
Dersom vi vet at konverteringsfrekvensen er 5% kan vi regne ut hvor mange salg vi kan få ved å doble antall klikk: 200 klikk = 10 konverteringer. Om du har et budsjett som kun tillater 100 klikk kommer du altså ikke til å kunne utnytte det fulle potensialet fra annonseringen online. Med andre ord, om du vet at du kan levere 30 salg i måneden bør du også tilpasse ditt budsjett til dette.
Dersom du vil styre ditt markedsføringsbudsjett kan du istedet for å sette et fast totalbeløp som tidligere, nå begrense hvor mye hver konvertering (eksempelvis et salg) som kommer via Google AdWords skal koste. Dersom dette gjøres riktig vil man kunne bli overrasket over hvor billig det kan være.
Avslutningsvis kan vi si at online annonsering krever en ny tankemåte hva gjelder markedsføring. Man behøver ikke lenger bare skape en annonse og håpe på det beste. I dag kan man istedet med stor grad av presisjon vite hva man får tilbake fra hver eneste investerte krone. Markedsføring er derfor ikke lenger kun en kostnad, men heller en investering. Derfor gjelder det å fokusere på avkastningen du kan få, snarere enn enkeltsummer som legges ned.