Inside AdWords - Norge
Googles offisielle blogg for nyheter, tips og informasjon om AdWords
AdWords for nybegynnere – Del 4
28. februar 2011
I de tidligere innleggene snakket vi om det grunnleggende ved å bruke
søkeord
,
skrive annonsetekst
og
å bruke språk og geografisk målretting
. I fjerde del av denne bloggserien for nybegynnere, eller annonsører som bare trenger å få repetert det grunnleggende ved AdWords, skal vi fokusere på hvordan du bruker riktige
bud og riktig budsjett
.
Kostnad per klikk
(CPC, cost-per-click) er prisen du betaler når en forbruker klikker på annonsen din.
Daglig budsjett
er budsjettet du er villig til å bruke per dag (per kampanje). Det blir enklere å beregne daglige budsjetter hvis du har tommelfingerreglene nedenfor i tankene:
Se på ditt nettbaserte
markedsføringsbudsjett
i en periode på en måned, og del det deretter på 30 dager, for eksempel 300 GBP/30 dager = 10 GBP/dag. Dette er en enkel måte å fastslå det daglige budsjettet på, som i dette tilfellet er på 10 GBP/dag.
Bruk fanen
Muligheter
for å analysere budsjettet og få budforslag, for eksempel om hvordan du kan balansere kostnader og trafikk.
Noen av
fordelene
med disse forslagene er at du nå vil ha hundre prosent kontroll over kostnadene, ettersom du aldri kommer til å bruke mer enn budsjettet. Ettersom du bare betaler når noen klikker på annonsene dine når du velger CPC-budgivning, kommer du bare til å bruke penger på kunder som faktisk viser interesse for ditt produkt eller din tjeneste. Du skal også bestemme hvor mye du vil bruke per klikk, og samtidig reduserer vi den faktiske CPC-en, slik at du betaler lavest mulig pris for annonsens plassering på siden. Du kan også angi CPC-bud for enkeltsøkeord.
Vi håper at disse tipsene vil være nyttige for deg når du annonserer med AdWords. Ikke glem å se
begynnerveiledningen
for AdWords i brukerstøtten for AdWords hvis du ønsker mer informasjon og veiledning. Sist, men ikke minst, må du huske å holde utkikk etter neste innlegg i denne bloggserien for nybegynnere.
Skrevet av Kristin Sarstedt og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
AdWords for nybegynnere – Del 3
25. februar 2011
I del tre i serien for nybegynnere, eller annonsører som bare trenger å få repetert det grunnleggende ved AdWords, skal vi snakke om hva det er viktig å tenke på når det gjelder å
målrette
annonsen.
Med riktig
språk
- og
geografisk
målretting kan du målrette annonsene på kampanjenivå for å sikre at du når kunder som er relevante for virksomheten din. Vi har derfor laget noen tommelfingerregler som det kan være nyttig å følge.
Vi anbefaler at du bare fokuserer på
ett språk som ikke er engelsk
, per kampanje
+ engelsk
. For eksempel språket som annonsen er skrevet på, og som snakkes i det målrettede landet, og engelsk. Dette er på grunn av standard nettleserinnstillingene, og at folk har en tendens til å søke med google.com i stedet for nettleseren for sitt eget land.
Hold alltid rede på den
geografiske målrettingen.
Dette er spesielt viktig hvis du representerer et selskap som søker etter lokale kunder i et bestemt område.
Du vil få følgende
fordeler
hvis du følger rådene ovenfor:
Du kan målrette bare mot relevante områder der du ønsker at annonsene dine skal være synlige.
Du kan målrette annonsene globalt i tillegg til lokalt.
Du kan for eksempel målrette mot engelsktalende personer i Spania.
Du kan målrette mot ditt eget område (lokal virksomhet)
Vi håper at disse tipsene vil være nyttige for deg når du annonserer med AdWords. Ikke glem å se
begynnerveiledningen
for AdWords i brukerstøtten for AdWords hvis du ønsker mer informasjon og veiledning. Sist, men ikke minst, må du huske å holde utkikk etter neste innlegg i denne bloggserien for nybegynnere.
Skrevet av Kristin Sarstedt og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
Nye varslinger i søkeresultatene om nettsteder som er utsatt for datainnbrudd
24. februar 2011
Vi har nå lagt til en ny varsling i søkeresultatene som gir brukerne informasjon når det er sannsynlig at et nettsted er utsatt for datainnbrudd. Vi har i flere år gitt
meldinger om skadelig programvare
, herunder en egen advarselsside. Nå utvider vi søkeresultatvarslingene slik at brukerne kan unngå nettsteder som uvedkommende tredjeparter har fått tilgang til og endret, særlig for nettsøppel. Når en bruker besøker et nettsted, vil vi at vedkommende skal være trygg på at informasjonen på nettstedet kommer fra den opprinnelige utgiveren.
Slik ser varslingen ut:
Når du klikker på koblingen som sier at “Uvedkommende kan ha fått tilgang til dette nettstedet”, kommer du til en
artikkel i brukerstøtten
som forklarer mer om hva varselet innebærer. Hvis du klikker på søkeresultatet, kommer du til selve nettstedet som vanlig.
Vi bruker en lang rekke automatiserte verktøy for å oppdage vanlige tegn på at uvedkommende har fått tilgang til nettstedet, så raskt som mulig. Når vi oppdager noe mistenkelig, legger vi til varslet i søkeresultatene. Vi forsøker også å komme i kontakt med redaktøren for nettstedet via vedkommendes konto i Verktøy for nettredaktører og eventuelle e-postadresser eller telefonnumre på nettstedet. Vi håper at også nettredaktører vil sette pris på disse varslene, da de vil bidra til at misbruk raskere blir oppdaget og eventuelle problemer kan rettes opp i.
Vi forstår selvfølgelig at nettredaktører kan være bekymret over at disse varslingene påvirker trafikken fra søkeresultatene. Når problemet er rettet opp, fjernes advarselsetiketten automatisk fra søkeresultatene. Dette skjer vanligvis i løpet av noen dager. Du kan også
be om en vurdering av nettstedet
for å få fjernet varselet raskere.
Hvis dette varslet vises i nettstedets oppføring, finner du
instruksjoner
i brukerstøtten om hvordan du kan forsøke å løse problemet. Sammen kan vi gjøre nettet til et tryggere sted å være.
Skrevet av: Gideon Wald, Associate Product Manager
Oversettelse av: Anu, Alexander & Fredrik - Search Quality
Lengre overskrifter for utvalgte annonser på Google
23. februar 2011
Vi tester kontinuerlig variasjoner av vår søkeresultatside for å optimalisere resultatene både for deg og våre brukere. Du forsøker sikkert også å utnytte hver linje i annonsen maksimalt, for å formidle budskapet ditt til brukerne. For å hjelpe deg har vi nylig gjort en endring i enkelte annonser, som gjør at du kan vise mer informasjon der det er mest sannsynlig at den blir lagt merke til, nemlig i overskriften.
De siste ukene har vi endret plasseringen av første tekstlinje for enkelte annonser som vises over søkeresultatene på Google. For enkelte annonser der hver linje ser ut til å være en separat setning og avsluttes med riktig punktsetting, flyttes tekstlinje 1 til overskriften og skilles med tankestrek. Som et resultat, har enkelte annonser med topplassering lengre overskrifter. Her følger et eksempel:
Vi har funnet ut at endringen resulterer i høyere klikkfrekvenser for annonser som vises med lengre overskrift, og andre annonser med topplassering som vises ved siden av dem. Det gir også brukerne en bedre opplevelse ved at mer informasjon i annonsen fremheves.
Selv om bare enkelte annonser vises med lengre overskrift, kan du øke mulighetene dine ved å sikre at hver linje i annonsen ser ut til å være en separat setning og avsluttes med riktig punktsetting (f.eks. punktum eller spørsmålstegn). Ettersom dette er en global endring, varierer punktsettingen fra land til land.
Hvis du vil vite mer, kan du gå til vår artikkel om
topprangerte annonser
i AdWords Hjelpesenteret.
Skrevet av Lisa Shieh og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
Oppdateringer av AdWords' retningslinjer og revisjonsplaner for tredjeparter
22. februar 2011
Ansvar er én av grunnpilarene i AdWords. Vi gjør viktige endringer i AdWords-retningslinjene for å kunne gi annonsørene våre en bedre opplevelse, slik at annonsører som arbeider med tredjepartspartnere, forstår hvilke resultater AdWords gir dem, og vet hva de kan forvente av tredjeparter. Vi mener at den beste langsiktige kursen å ta for tredjeparter som arbeider med AdWords, er å fokusere på det som er best for annonsøren.
I
juli
og
desember
ifjor fortalte vi om en rekke endringer i måten tredjeparter skal gi rapporter og informasjon om AdWords til sine kunder på, deriblant gjennom et
dokument om bekjentgjørelse
som må deles av alle tredjeparter der 80 prosent av annonsørene bruker mindre enn NOK 8000 per måned.
d en del om
retningslinjer for tredjeparter
, som omfatter kravene som er oppført ovenfor vedrørende rapportering og bekjentgjøring. Vi har også lagt til mer informasjon om hvordan retningslinjene håndheves og hvordan vi håndterer manglende overholdelse av retningslinjene. I tillegg har vi lagt til informasjon om hvordan annonsørene kan kontakte oss hvis de ønsker å klage på tredjeparter. Se en oversikt over
Googles tredjepartsprogrammer
.
Vi tror at de fleste byråer, forhandlere og andre tredjeparter som selger AdWords, allerede overholder disse retningslinjene, og at de dermed bare trenger å gjøre minimale endringer, eller ingen endringer, i systemene sine. Proaktive revisjoner for valgte tredjeparter begynner 1. april 2011, men vi anbefaler at disse retningslinjene overholdes allerede fra i dag av. Vi skal fortsette å undersøke eventuelle klager og iverksette passende tiltak.
For annonsører har vi oppdatert brukerstøtten for AdWords slik at den inneholder informasjon og koblinger til aktuelle
retningslinjer for tredjeparter
. Hvis du kommer ut for en tredjepartspartner som bryter retningslinjene våre, kan du varsle oss via
kontaktskjemaet
(Kontakt oss) i brukerstøtten for AdWords.
Vi håper at dette gir tredjeparter og annonsører innsikt i retningslinjene AdWords' tredjepartspartnere må overholde, og gir tilstrekkelig informasjon om krav til Google-tredjeparter. Vi tror at disse nye kravene sikrer at alle annonsører som arbeider med en tredjepartspartner, forstår verdien av tjenestene de får av sin partner, og at de får en flott opplevelse.
Skrevet av Katherine Wasilenko - Product Marketing Manager og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
En enda bedre startside
21. februar 2011
Hva er det første du ønsker å se når du logger deg på kontoen? Mange annonsører har sagt til oss at de kunne tenke seg en rask oversikt over kontoresultatene og et sammendrag av eventuelle viktige problemer som må løses. Så langt er de enige, men på detaljplanet er ønskene mange og varierende. Enkelte annonsører ønsker å kunne identifisere raskt eventuelle søkeord under anslagene for førstesidebud. Noen vil fokusere på resultatene på kampanjenivå før de går nærmere inn på søkeordstatistikken, mens andre foretrekker diagrammer for å få raskt overblikk over større variasjoner i resultatene. Det kreves med andre ord en fleksibel løsning.
Vi introduserte derfor nylig en ny versjon av fanen Startside for AdWords. Siden viser fortsatt et sammendrag av kontovarsler samt et diagram over kontoresultatene, men den har nå i tillegg blitt enda mer fleksibel, slik at du lettere kan overvåke de delene av kontoen som er viktigst for deg.
Modulene på fanen Startsiden er basert på
lagrede filtre
du har opprettet på fanen Kampanjer. Dette gjør at du kan definere nøyaktig hvilke resultater og deler av kontoen du først ønsker å se over når du logger deg på. Vi har allerede lagt til enkelte standardfiltre på fanen Startsiden, men du står helt fritt til å fjerne disse og tilpasse fanen så mye du vil! De samme modulene blir vist på
AdWords for mobil
, slik at du enkelt kan følge med på kontoen også mens du er på farten.
Gå til
brukerstøtten
for å lese mer om disse endringene, og hvordan du får mest mulig ut av fanen Startsiden. Du kan ta en titt på den med en gang ved å klikke på Ny versjon på siden Øyeblikksbilde av konto (kom tilbake senere hvis den ikke blir vist direkte). Husk å
fortelle oss hva du synes
!
Skrevet av Ali Miller - Business Product Manager og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
Google Online Marketing Challenge: ekte penger, ekte resultater, ekte erfaring!
21. februar 2011
I
Google Online Marketing Challenge
konkurrerer studenter i høyere utdanningsinstitusjoner verden rundt om å skape den beste nettbaserte markedsføringskampanjen. Studentlagene får annonsere gratis med
Google AdWords
til en verdi av US$200, og samarbeider med lokale bedrifter eller ideelle organisasjoner for å skape effektive, nettbaserte markedsføringskampanjer. I 2010 deltok over 12 000 studenter i 60 land.
De som kjenner til konkurransen, vet at premiene definitivt er verdt å kjempe for. For vinnerne på verdensbasis vanker det en tur til Googles hovedkvarter i Mountain View, California, og et møte med Online Marketing Challenge-gruppen. I tillegg blir det plukket ut regionale vinnere. Nytt av året er at vi har lagt til Midtøsten og Afrika som ny region ved siden av Amerika, Europa og stillehavslandene i Asia!
Studentlagene får i år mulighet til å samarbeide med ideelle organisasjoner i tillegg til bedrifter. De som velger ideelle organisasjoner som samarbeidspartnere, er også med å konkurrere om prisen
NGO Impact
. Premiepengene på henholdsvis $15 000, $10 000 og $5 000 går til den valgte ideelle organisasjonen.
Fortell det videre! Lærere som vil at studentene deres skal få mulighet til å delta, må
registrere seg
på nettstedet vårt innen midten av april. Det er derfor viktig at du forteller alle lærere du kjenner om denne unike muligheten. Veiledningen
Academic Guide
gir lærerne all informasjon de trenger for å avgjøre om Online Marketing Challenge er noe som passer for deres klasser. Konkurransen er åpen for alle universiteter og alle disipliner verden rundt, og gjelder høyere utdanning på alle nivåer. Lærere kan registrere seg frem til midten av april. Konkurransen pågår fra 31. januar til 10. juni 2011. Vinnerne blir annonsert i juli 2011.
Google Online Marketing Challenge er en gyllen mulighet for studentlag, bedrifter og ideelle organisasjoner til å samarbeide for å lære mer om nettbasert annonsering og oppnå resultater som blir husket. Takk for støtten!
Skrevet av Anne-Christine Polet - Google AdWords
AdWords for nybegynnere – Del 2
18. februar 2011
I del to i serien for nybegynnere, eller annonsører som bare trenger å få repetert det grunnleggende ved AdWords, skal vi snakke om hva det er viktig å tenke på når det gjelder
annonseteksten
.
Annonseteksten
er det kundene ser blant de sponsede koblingene når de søker etter ditt produkt eller din tjeneste. Du kan se på annonsen som broen mellom brukernes behov og ditt produkt eller din tjeneste. For at denne broen skal være så relevant som mulig, kan du følge tommelfingerreglene nedenfor.
Det er viktig at det er en
tydelig kobling
mellom annonsetekst, søkeord og destinasjonsside.
Skriv første bokstav i hvert ord med stor bokstav for å øke synligheten.
Hvis du bruker
relevante søkeord
og en
relevant visningsadresse
, øker
relevansen
, og det blir enklere for brukeren å se hvor annonsen fører ham eller henne.
Det er lurt å
dypkoble
annonsen via destinasjonsadressen til siden for det spesifikke produktet annonsen reklamerer for.
Klikkfrekvensen
kan øke ved bruk av funksjonen for
innsetting av søkeord
. Husk imidlertid på å ikke bruke denne funksjonen når søkeordene inneholder stavefeil.
Bruk et tydelig
handlingsfremmende uttrykk
(Kjøp nå) i annonseteksten, og ta med spesialtilbud og informasjon om priser.
Hvis du følger rådene ovenfor, vil du få en rekke fordeler. Du vil for eksempel kunne vise annonsene for riktig målgruppe, ettersom relevant annonsetekst vil være synlig i henhold til kundens søk. Gjennom annonseteksten vil du også kunne motivere kunden til å iverksette en handling, og ved hjelp av dypkobling til riktige produkter, fører du kunden nærmere avgjørelsen om kjøp. Alle disse forslagene skal dermed kunne gi flere konverteringer og øke salget.
Vi håper at disse tipsene vil være nyttige for deg når du annonserer med AdWords. Du kan finne mer informasjon om hvordan du optimaliserer annonseteksten,
her
, og ikke glem å besøke
begynnerveiledningen for AdWords
i brukerstøtten for AdWords for å få mer informasjon og veiledning, i tillegg til vår gratis
videoveiledning
, fra AdWords nettbasert opplæring. Sist, men ikke minst, må du huske å holde utkikk etter neste innlegg i denne bloggserien for nybegynnere.
Forfatter: Kristin Sarstedt og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
AdWords, nå også med automatiserte regler
17. februar 2011
Ligger du våken om natten og lurer på hvordan det går med budene dine? Planlegger du ferier rundt svingninger i klikkvolum?
Det er tidkrevende å administrere en AdWords-konto slik at du får mest mulig ut av den. Dette er tid du kunne ha brukt på å ivareta andre viktige deler av virksomheten din. Derfor har vi utviklet automatiserte regler, en ny funksjon som gir deg fordelene ved 24-timers kontoadministrasjon samtidig som du får tid til å fokusere på andre viktige ting.
Med automatiserte regler kan du opprette regler for å automatisere bud-, budsjett- og statusendringer i en bestemt del av kontoen (valgte søkeord, annonsegrupper, kampanjer og annonser) som utløses på et bestemt tidspunkt. Automatiserte regler kan for eksempel opprettes for å utføre følgende oppgaver:
Aktivere annonser som markedsfører et bestemt tilbud sent en søndag kveld når tilbudet trer i kraft.
Automatisk øke budet til CPC for første side for alle søkeord i en kampanje som inneholder ordet salg.
Generere mer trafikk på de beste handledagene ved å automatisk øke det daglige budsjettet på mandager, og redusere det på onsdager.
La oss se på et eksempel. La oss si at vi selger Google-vekkerklokker, og at vi vil at annonsen vår skal vises på en topplassering for søkeord som inneholder uttrykket "vekkerklokke". Vi kan opprette en regel for å automatisk øke budene for disse viktige søkeordene når den gjennomsnittlige plasseringen faller under 2. Vi går først til fanen
Søkeord
i kampanjen, klikker på rullegardinmenyen
Automatiser
og velger
Endre maks. CPC-bud når ...
I vinduet som åpnes, angir vi at vi vil øke budene med 10 %, med et høyeste bud på NOK 28, når bestemte kriterier oppfylles. I dette tilfellet er kravene våre at søkeordene inneholder ordet "vekkerklokke", og at de har en gjennomsnittlig plassering som er lavere enn 2.
Deretter angir vi at regelen skal kjøres daglig kl. 06.00 med data fra gårsdagen. Gi regelen et navn og angi at du vil følge med på endringer ved å motta en e-post hver gang regelen kjøres.
Vi anbefaler at du klikker på
Forhåndsvis resultater
for å vise en liste over endringer som ville ha blitt gjort hvis regelen ble kjørt umiddelbart. Klikk på
Lagre
når du er sikker på at alt er i orden.
Hvis du vil administrere reglene du har opprettet og følge med på endringene som gjøres i kontoen hver dag automatisk, kan du gå til delen
Kontrollpanel og bibliotek
i kontoen og klikke på
Regler
.
Hvis du regelmessig utfører manuelle oppgaver, anbefaler vi at du ser på hva de automatiserte reglene kan gjøre for deg. Når du har gjort dette, vil vi gjerne ha tilbakemeldinger om hvordan vi kan gjøre automatiserte regler enda bedre. Derfor må du gjerne
fortelle oss
hvordan det går!
Hvis du vil ha mer informasjon om automatiserte regler, går du til
brukerstøtten for AdWords
.
Skrevet av Lisa Coffey - Product Marketing Manager og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
Med bymålretting og regional målretting kan du nå målrette mot flere steder.
16. februar 2011
I løpet av de neste ukene lanserer vi bymålretting for AdWords-kampanjer i ytterligere 17 land, slik at det blir enklere å nå frem til flere kunder i lokale markeder. Etter denne utvidelsen vil bymålretting være tilgjengelig for AdWords-annonsører i 34 land.
Følgende land får nye alternativer for bymålretting og regional målretting i AdWords:
Østerrike, Brasil, Kina (kommer snart), Colombia, Tsjekkia, Finland (kommer snart), Ungarn (kommer snart), Malaysia, Mexico, Marokko, New Zealand, Nigeria, Norge, Polen, Sør-Korea, Sveits, Ukraina
Ved hjelp av stedsmålretting kan du skreddersy annonser for bestemte markeder, analysere AdWords-kampanjer etter marked og optimalisere disse kampanjene for å få høyere avkastning. Nå kan du gå ett nivå lavere og optimalisere AdWords-kampanjeresultatene på bynivå. La oss for eksempel si at du har en kjede med klesbutikker i flere byer i Norge. Du har gjennomført en analyse på kampanjenivå og funnet ut at du får flere konverteringer fra storbyer som Oslo og Bergen enn fra grisgrendte områder. Her er noen ting du kan gjøre for å optimalisere AdWords-kampanjen:
1.
Kjør en
geografisk AdWords-rapport
eller en
Analytics rapport
for å finne ut hvor dine brukere befinner seg og hvor den mest verdifulle trafikken kommer fra.
2.
Justér kampanjekonfigurasjonen:
a.
Kjør en kampanje målrettet mot de byene som gir best resultat, f.eks. Oslo, og øk budene for søkeordene i denne kampanjen for å få flest mulig annonsevisninger i disse byene.
b.
Vurdér å opprette en regionalt, eller nasjonalt, målrettet kampanje med potensielt lavere bud for de samme søkeordene, for å fange opp ekstra trafikk fra andre steder enn byene som gir best resultat.
3.
Justér budene tilsvarende for å optimalisere for den høyeste kampanjeavkastningen.
Vi håper at det nye alternativet for bymålretting vil gjøre det enklere for deg å nå frem til lokale kunder. Du kan gå til brukerstøtten hvis du vil lese mer om hvordan du
kommer i gang
med denne funksjonen.
Skrevet av Aileen Tang - Senior Product Manager og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
AdWords for nybegynnere – Del 1
11. februar 2011
Har du nettopp begynt å annonsere med AdWords, eller trenger du bare å få repetert det grunnleggende om programmet? I så fall er denne bloggserien perfekt for deg. I denne serien skal vi gå gjennom det som er viktig å tenke på hvis du nettopp har begynt å annonsere med AdWords, og i dag skal vi begynne å snakke om
søkeord
, og hvordan du må administrere dem i kontoen din.
Et
søkeord
er termen du bruker (et ord eller uttrykk) for at annonsen din skal utløses blant de sponsede koblingene. Det er viktig å tenke på hvilke søkeord kundene bruker når de surfer på nettet, og ta utgangspunkt i dette når du velger søkeord som skal legges til i kontoen. Når du har lagt til nye søkeord i kontoen, er det noen viktige aspekter du bør ha i tankene.
Når søkeordene begynner å motta trafikk, bør du
stoppe alle søkeord midlertidig som har mer enn 100 visninger, men samtidig har en lavere klikkfrekvens enn 1 %
. Hvis ikke, kan dette ha en negativ innvirkning på søkeordenes kvalitetspoeng.
Bruk
2-3 ord per søkeord
, ettersom ett ord ofte er for generelt og ikke vil være spesifikt nok. Hvis du for eksempel selger bruktbiler, er det lurt å bruke uttrykket «brukte biler» og det spesifikke ordet «bruktbiler» som søkeord, i stedet for bare det generelle ordet «biler». Hvis du bare bruker «bil» som søkeord, kan du utløse alt fra «lekebil» til «ny bil» eller «billakkering».
Bruk søkeord som
inngår
i annonseteksten, og som er sterkt
knyttet til annonsen
, produktet og destinasjonssiden du annonserer for.
Med flere
kvalitetspoeng
kan du også
annonsere mer med samme budsjett
.
Skriv søkeordene både i
entall og flertall
for å dekke alle søkeordvariantene.
Hva er fordelene med å gjøre dette? For det første skaper mer
spesifikke søkeord
med høyere relevans og flere klikk, som fører til at flere kunder besøker nettstedet ditt. Det betyr også at markedsføringen din er mer målrettet, og at du betaler for klikk utført av kunder som er relevante for virksomheten din. I tillegg gir dette deg større kontroll over budskapet som formidles.
Vi håper at disse tipsene vil være nyttige for deg når du annonserer med AdWords. Du kan finne mer informasjon om hvordan du kan bygge opp en
effektiv søkeordliste
,
her
. Du kan også hente mer inspirasjon for å forbedre søkeordlisten ved å se på denne gratis
videoveiledningen
(krever registrering), fra AdWords nettbaserte opplæring. Sist, men ikke minst, kan du finne mer nyttig informasjon om dette i
begynnerveiledningen
for AdWords i brukerstøtten for AdWords.
Hold utkikk etter neste innlegg i denne bloggserien for nybegynnere.
Skrevet av Kristin Sarstedt og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
Beste fremgangsmåter for klikk for å ringe: nyttige tips for optimalisering av mobilkampanjene dine
10. februar 2011
I januar i fjor lanserte vi en
klikk for å ringe-funksjonalitet
for mobilannonser, som gjør det mulig for annonsører å kommunisere direkte med potensielle kunder over telefonen. På mindre enn et år har klikk for å ringe-annonser (CTC, click-to-call) fått atskillig vind i seilene, og hundretusenvis av annonsører bruker annonseformatet i dag. De siste tre månedene har vi faktisk sett at antall Google-annonsører som bruker telefonutvidelser på mobil, har økt med 28 % per måned globalt. I tillegg genererer klikk for å ringe-annonser millioner av samtaler hver måned, både på Googles søke- og displaynettverk.
Vi er glade for å se denne responsen på klikk for å ringe-annonser, og dette er bare begynnelsen! Siden den første lanseringen, har vi fortsatt å forbedre CTC-plattformen ved å utvikle en rekke nye annonseformater som hjelper annonsørene med å nå markedsføringsmålene sine. I studier som nylig ble utført, fant vi ut at klikk for å ringe-annonser har en 6–8 % økning i gjennomsnittlig klikkfrekvens, sammenlignet med annonser uten telefonnumre. For å hjelpe deg med å maksimere effekten av klikk for å ringe, har vi satt sammen følgende beste fremgangsmåter for våre nylige CTC-forbedringer, slik at du lett kan velge det annonseformatet som passer best for kampanjemålet ditt. Vær oppmerksom på at mens disse annonseformatene er kvalifisert for visning på Google displaynettverk, er disse tipsene spesifikke for kampanjer som målrettes mot Google.no, og som er valgt til å vises på avanserte mobile enheter med fullverdige nettlesere.
Lede samtaler til et sentralisert nummer med telefonutvidelser
Enten du er nasjonal annonsør ved et telefonsenter eller bare ønsker å lede samtaler til et bestemt telefonnummer, kan annonseformatet for telefonutvidelser være et nyttig verktøy. Med telefonutvidelser kan du ta med et telefonnummer i mobilannonsen som vil være det samme uansett hvor annonsen vises. Hvis du for eksempel har et nasjonalt 1-800-nummer og legger det til i telefonutvidelsen, vil det resultere i at annonsen viser dette nummeret for brukere som befinner seg i California eller i New York. Hvis du gir kunder muligheten til å ta kontakt med deg direkte med en gang, er det en fin måte å lede potensielle kunder på og salget for virksomheten din. Hvis du vil vite mer om dette annonseformatet, kan du lese hjelpesiden for
telefonutvidelser
.
Fokus på telefonhenvendelser med bare anrop-reklame
Mange virksomheter verdsetter telefonhenvendelser og nettstedbesøk ulikt. Hvis du spesielt ønsker å kommunisere med kundene dine over telefonen, kan du nå bruke bare anrop-reklame for å opprette kampanjer som utelukkende er fokusert på å lede telefonhenvendelser til virksomheten din. Ettersom det er en visning som fungerer med telefonutvidelser, sikrer bare anrop-reklame at telefonnummeret ditt er den eneste klikkbare delen av mobilannonsen din. Ettersom et anrop koster det samme som et klikk på annonsen din, kan du fokusere fullt og helt på å generere telefonkontakt med den ønskede målgruppen via mobilkampanjene dine.
Nå lokale kunder med adressetillegg
Prøver du å kommunisere med lokale kunder som er på farten og klare til å handle? Du kan legge til et stedsspesifikt virksomhetstelefonnummer i annonsene dine som kan hjelpe deg med å få kontakt med denne målgruppen. La oss si at du eier en kjede med pizzarestauranter, og du vil sikre at kundene med en gang kan nå pizzastedet som ligger nærmest dem. Ettersom annonser med adressetillegg betjenes basert på en brukers plassering, vil sultne kunder klikke og ringe den nærmeste restauranten i stedet for en restaurant på den andre siden. En annen fordel er at dette annonseformatet viser adressen din og plasseringen av virksomheten din på et utvidbart kart som kan hjelpe kundene med å navigere til butikken din. Hvis du vil ha mer informasjon om dette annonseformatet, kan du lese
hjelpesiden
for adressetillegg.
Vi håper du syns at disse tipsene er nyttige, og vi ser frem til å kunne utvikle flere klikk for å ringe-funksjoner for deg i fremtiden.
Skrevet av: Surojit Chatterjee, produktansvarlig for Googles mobilannonser
Oppdatering – Brukerstøtte for byråer er nå tilgjengelig på 44 språk
2. februar 2011
På slutten av fjoråret kunngjorde vi lanseringen av
brukerstøtten for byråer
, en ny del i brukerstøtten for AdWords som er laget for å gi dere tilgang til svar på de vanligste spørsmålene, samt gi dere tilgang til nyttige ressurser som kan hjelpe dere med å administrere virksomhetene deres mer strategisk.
Vi er glade for å dele at brukerstøtten for byråer nå er tilgjengelig på 44 språk som dekker alle store geografiske regioner, inkludert spansk (for Latin-Amerika og Spania), gresk, kinesisk, russisk, tagalog, tsjekkisk, tyrkisk og vietnamesisk.
Hvis du vil se hele listen med språk, kan du bruke rullegardinlisten nederst på siden:
Vi håper at dette nettstedet fortsetter å gi dere støtten dere behøver for kontoadministrasjon, implementering av nye produkter, medieplanlegging og identifisering av gode eksempler.
Skrevet av: Katie Wasilenko - Byrå-teamet og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
Forbedret verktøy for annonseforhåndsvisning
1. februar 2011
Med
verktøyet for annonseforhåndsvisning
kan du kontrollere hvordan annonsene dine ser ut på Google, uten at ekstra visninger eller klikk registreres for annonsen. Ved å angi en bestemt plassering for forhåndsvisningen kan du se hvordan annonsene kommer til å se ut for en vanlig bruker i Bergen, selv om du holder til i Oslo.
Vi har nylig gitt forhåndsvisningsverktøyet en ansiktsløftning og lansert noen nye, nyttige funksjoner. Hvis du er logget på kontoen din når du forhåndsviser annonsene, vil du nå se integrerte søkeorddiagnoseresultater. I eksempelet nedenfor har vi skrevet inn søkeordet "røde roser" for å se om det utløser annonser i Bergen:
I tillegg til at forhåndsvisningsverktøyet for annonser viser annonsene for det aktuelle søket, bekrefter verktøyet nå spesifikt at annonsen din vises, og er koblet til relevant kampanje og annonsegruppe. Hvis annonsen din ikke vises, forteller forhåndsvisningsverktøyet deg hvorfor, slik at du kan forstå om du trenger å justere budene, stedsmålrettingen, det daglige budsjettet eller om du bør vurdere å optimalisere kontoen.
Ved å bruke den nye innstillingen
Enhet
kan du også vise og diagnostisere annonsene for høyteknologiske mobile enheter. Du kan til og med tilpasse den bestemte enheten og operatøren du er interessert i, slik at det blir enklere å kontrollere annonseeksponeringen på flere enheter uten at du må låne telefonene til alle vennene dine.
Denne funksjonen er spesielt relevant hvis du bruker adressetillegg for å målrette mobilannonsekampanjer mot et annet område enn der du befinner deg. Ved å legge inn informasjon om bredde- og lengdegrader i forhåndsvisningsverktøyet for annonser, kan du raskt kontrollere at virksomhetsadressen din vises på riktig måte i annonsene dine for mobilbrukere på et bestemt sted. Du kan også finne ut om en
hyperlokal avstandsmåler
vises for annonsene dine, slik at brukerne kan se nøyaktig hvor langt de er fra virksomheten din.
Du kan utforske disse nye funksjonene ved å finne
verktøyet for annonseforhåndsvisning
på fanen
Rapportering og verktøy
i AdWords-kontoen, eller ved å gå direkte til
www.google.no/adpreview
.
Skrevet av Kaan Baloglu - Google Mobile Ads Software Engineer og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet
Etiketter
Ad Grants
AdSense
adwords
AdWords Editor
AdWords eksperiment
AdWords Hjelpesenter
adwords kundematch
adwords mobil
adwords mobile
AdWords målgruppestatistikk
adwords next
adwords nyheter
adwords oppdateringer
AdWords Policy
AdWords utkast
android
annonseinnovasjoner
annonseløsningene
Annonseplassering
Annonseringer
Annonseringsvilkår
Annonseutvidelser
annonsører
anropsutvidelse
appene
appinstallasjonsannonsene
appkampanjer
apps
automatiske budstrategier
bannerannonser
bannerannonsører
bannerkampanjeplanlegger
Betalt vs Organisk rapport
brukerstøtten for AdWords
bud
budavgjørelser
budjustering
budjustering annonseplan
budjustering enheter
budjustering steder
CPC
CPM-kampanjer
customer match
demografiske resultater
Devialet
diagnose og forhåndsvisning og av annonse
Displayannonser
Displaynettverket
Displaynetværk
dynamisk remarketing
dynamiske remarketingannonser
effektiv maks. CPC
eksperiment
enhetsspesifikke destinasjonssider
Fakturering
fleksible budstrategier
Forbedrede kampanjer
forbedrede kampanjer og nye funksjoner
frakt
frekvenstak
GDN
geografisk målretting
Gmail-annonse
Gmail-annonsene
Gmail-annonser
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google displaynettverk
Google Jobs
Google Merchant Center
Google My Business
Google Norge
google partners
Google play
Google Sales
Google Shopping
Google Søk
Googles Innholdsnettverk
hangout on air
hvor din annonse blir vist
innovasjoner
innsikt
interaktive annonseformater
investert
julehandelen
kampanje innstillinger
kampanjeadministrasjon
kampanjeresultatene
kampanjetype
Kampanjeutkast
klikk
klikkandel
Kom igang med AdWords
kontostruktur
konverteringer
konverteringsbud
Konverteringsestimater
konverteringssporing
Kundematch
kundesamsvar
Kunngjøringer
kvalitetscore
kvalitetspoeng
Live event
maksimer antall klikk
managerkontoer
Markedsføringstips
masseoppgradering
masseopplastninger av søkeord
masseredigering
Massredigering
MCC
meldingsutvidelser
Merchant Center
micro-moments
mobil
mobil landinggside
mobil ux
Mobilannonsering
mobilbudjusteringer
mobile app
mobile site
mobile ux
mobilopplevelsen
multi-skjerm
Mål resultatene
mål-CPA
målgruppeløsninger
målgrupper
Målgruppestatistikken
måloppdateringer
målretning
målrett mot søkesideplassering
Målretting
målretting over tid
Nettdesign
nettstedslink
nyheter
online webinar
Oppdatering
oppdateringer
oppgradering
Oppgraderingssenter
Optimalisering
optimisert
Organisk søk
plasseringsresultater
premium partners
Produkter-fanen
produktgrupper
Produktoppføringsannonser
produktstatus
Rapporter
rapportering og analyse
rapporteringskolonnen
Relaterte produkter
remarketing
remarketing shopping
remarketing-tagger
remarketingstrategien
resultatendringer
resultater
Resultatsberegninger
Resultatskolonner
resultatsporing etter enhet
Retningslinjene
sammenslåing og oppgradering
shopping kundematch
status over tid
statusannoteringer
suksess
søkeord
søkeordsrapport
tester
think with google
Uken videotips
Ukens “fun fact”
Ukens ”fun fact”
Ukens fun fact
Ukens Mikroøyeblikk
Ukens retningslinjer
Ukens video
universelle appkampanjer
URL
URLs
utvidet CPC
valuere resultatene
verdisporing
Verktøy
video
videokampanjer
visninger
webinar
Webmaster
YouTube
Archive
2018
mars
2017
nov.
sep.
juni
mai
mars
feb.
2016
des.
nov.
okt.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2015
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
2014
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
2013
des.
nov.
sep.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
2012
des.
nov.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
jan.
2011
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2010
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2009
des.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
mai
apr.
mars
feb.
jan.
2008
des.
nov.
Feed
Følg på e-post