I vårt
forrige innlegg gav vi en forklaring på de fire mest populære AdWords-mytene. I dag skal vi fortsette med ytterligere fem av de vanligste feiloppfatningene av AdWords.
Myte 5: Klikkfrekvensen (CTR, click-through-rate) til annonser i Googles innholdsnettverk påvirker kvalitetspoengene for annonser som vises på Google.
Faktum: Tanken bak kvalitetspoeng varierer avhengig av om den påvirker annonser på Google og i
søkenettverket eller annonser i
innholdsnettverket. Kvaliteten på annonser på Google er basert, blant andre relevansfaktorer, på følgende komponenter:
- Den tidligere CTR til søkeordet og tilsvarende annonse på Google. Vær oppmerksom på at CTR i Googles innholdsnettverk bare påvirker kvalitetspoeng i Googles innholdsnettverk – ikke på Google Søk.
- Kvaliteten på destinasjonssiden.
- Kontohistorikken som måles etter CTR-en til alle annonsene og søkeordene i kontoen.
- Tidligere CTR til visningsadressene i annonsegruppen.
- Det tidligere resultatet til søkeordet for spesifikke søk på Google for alle annonsører.
- Kontoresultatet i det geografiske området der annonsen skal vises.
Klikk her hvis du vil ha mer informasjon om hvilke faktorer som påvirker kvalitetspoengene.
Myte nr. 6: Google-ansatte kan justere prisen per klikk manuelt for bestemte AdWords-annonsører.
Faktum: Google-ansatte har ingen påvirkning på kostnaden per klikk (CPC, price-per-click) som AdWords-kunder må betale i AdWords-programmet. Prissettingen for AdWords-annonser bestemmes på samme måte for alle kunder: Annonseauksjonen.
Hvis du vil ha en detaljert forklaring, kan du se på
denne videoen med Googles Chief Economist, Hal Varian.
En egen auksjon finner sted hver gang en bruker legger inn et søkeord. Auksjonen bestemmer
annonserangeringen for annonsen din. Annonserangeringen bestemmer hvilke annonser som skal vises for dette søket og i hvilken rekkefølge på Googles søkeresultatside.
AdWords-systemet evaluerer søkeordet for hver auksjon og beregner søkeordets kvalitetspoeng. Systemet beregner deretter budet som er nødvendig for å delta i denne bestemte auksjonen. Jo flere kvalitetspoeng søkeordet ditt har, jo lavere er minimumsbudet, og omvendt. Hvis CPC-en for søkeordet ikke oppfyller minimumskravene for budet, vises ikke annonsen din.
Myte nr. 7: Google selger annonseplasseringene over de organiske søkeresultatene.
Faktum: AdWords-programmet selger ingen annonseplasseringer til en fast pris. Dette gjelder også for såkalte topplasseringer der opptil tre AdWords-annonser kan vises over Googles gratis søkeresultater. Som forklart i myte nr. 6 er annonseplassering dynamisk og basert på søkeordets annonserangering.
Det er kun annonser som har kvalitetspoeng og CPC-bud over et visst nivå, som er kvalifisert til å vises i topplasseringen over de organiske søkeresultatene på Google.
Myte nr. 8: Store kunder som for eksempel annonsebyråer får rabatter på CPC-priser.
Faktum: Det finnes ingen tilgjengelige rabatter på CPC-er hos Google. Alle kunder – uansett om de har et daglig budsjett på én krone eller flere tusen kroner – behandles likt i annonseauksjonen som bestemmer CPC-en.
Myte nr. 9: Hvis du bruker flere annonser i den samme annonsegruppen, viser AdWords automatisk annonsen som passer best til brukerens søkeord.
Faktum: Hvis du bruker flere annonser i den samme annonsegruppen, vil vårt system enten rotere annonsene dine eller vise dem basert på resultat. Dette avhenger av hvilke alternativ du har valgt i
kampanjeinnstillingene.
Eksempel: Du har følgende søkeord i en annonsegruppe:
* biler
* motorsykler
* scootere
I tillegg har du tre forskjellige annonsetekster, som alle annonserer for ett av disse kjøretøyene.
I dette tilfellet er det ingen garanti for at et søkeord for «biler» vil utløse annonsen med «biler» i annonseteksten. Det kan også skje at annonsen din for motorsykler eller scootere blir vist. I en slik situasjon anbefaler vi at du oppretter en egen annonsegruppe for hver type kjøretøy, i tillegg til tilsvarende annonsetekst. På denne måten kan du være sikker på at annonseteksten som passer best, alltid vises for hvert søkeord.
Vi håper at dette andre innlegget gav deg mer innsikt i AdWords og hvordan det fungerer. Vi arbeider i øyeblikket med en tredje AdWords-mythbuster som vi vil publisere i nærmeste fremtid.
Innlegg av Tobias Marmann – Inside AdWords